Over Icare

Icare is een stichting en die staat voor het verlenen van zorg die bijdraagt aan de kwaliteit van leven.  Icare biedt altijd zorg op maat en heeft een grote diversiteit aan diensten en producten. Vanuit Icare Jeugdgezondheidszorg (JGZ) zijn onze speciaal opgeleide medewerkers actief op het consultatiebureau (de plaats voor informatie en ondersteuning bij opgroeien en opvoeden bij kinderen van 0 tot 4 jaar).

Icare Verpleging en Verzorging heeft een breed scala aan producten en diensten, van verzorging tot een opticien aan huis. Daardoor kunnen we voor u een passend zorgpakket samenstellen.

Stichting Icare is onderdeel van espria

De Stichting Icare beidt zorg voor alle leeftijdsgroepen en voor alle zorgbehoeften. Dankzij onze ledenvereniging, die bestaat uit 400.000 huishoudens, kunnen we allerlei diensten bieden die er anders niet zouden zijn.

Icare is actief in Flevoland, Drenthe, Gelderland, Overijssel, Friesland, Groningen.

Icare Verpleging en Verzorging

Ieder mens, jong en oud, wil graag alles uit het leven halen wat erin zit. Voldoening halen uit dagelijkse dingen en af en toe iets bijzonders mee maken. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar voor ouderen, mensen met een achterstandspositie of mensen met een beperking is dat niet zo gewoon. Icare doet er alles aan om de goede dingen van het leven voor iedereen bereikbaar te maken en bij te dragen aan het welbevinden van mensen. Uit liefde voor mensen. Dat is Icare.

Uit liefde voor mensen
Icare biedt ondersteuning aan mensen in de provincies Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Icare biedt verpleging en verzorging bij mensen thuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis. Dagelijks zijn ruim 6.000 medewerkers actief om zorg te bieden op een manier die het best aansluit bij de individuele wensen van de klant, met als doel het welzijn en de zelfredzaamheid van mensen te bevorderen en mensen de eigen regie over hun leven zoveel mogelijk te laten behouden.

Het diensten aanbod van Icare is veelzijdig. Van het helpen opstaan tot complexe verpleegkundige handelingen en van thuisbegeleiding van mensen om het dagelijks leven weer op de rit te krijgen, tot zorg aan dementerende ouderen thuis of in een beschermde woonomgeving.

De verschillende verzorgings- en verpleeghuizen die bij de Icare organisatie horen zijn ook heel divers. Van kleinschalig wonen in een boerderij, een vegetarisch zorgcentrum, tot de allernieuwste kleinschalige woonvorm in een stadse omgeving.

Het werkgebied van Icare Verpleging en Verzorging omvat de provincies Flevoland, Drenthe, Gelderland, Overijssel en een aantal gemeenten in de provincie Groningen.

Voor meer informatie over de organisatie van Icare V&V en de visie op zorg, klik hier.

Icare Jeugdgezondheidszorg

Icare Jeugdgezondheidszorg zet zich in om de eerste vier jaar van kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen. In deze, zo belangrijke periode kunnen ouders bij Icare Jeugdgezondheidszorg terecht voor ondersteuning bij de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Tijdens de bezoeken aan het consultatiebureau, maar ook buiten deze momenten bieden de verpleegkundigen en artsen deskundig advies. Het uitgangspunt van de ondersteuning is altijd de eigen kracht van de ouder.

Het werkgebied van Icare Jeugdgezondheidszorg bestrijkt delen van Drenthe, Flevoland en de Veluwe.

Waar kunt u ons vinden?

Vul hieronder de postcode of plaats in en u krijgt snel te zien welk team in uw wijk of gemeente actief is.