ErvaringsverhalenMijn moeder werkte als verzorgende en ik mocht soms met haar mee.

“Ik heb in 2001 de opleiding SPW afgerond en met veel plezier in de gehandicaptenzorg gewerkt. Toch was ik ook nieuwsgierig naar de ouderenzorg. Mijn moeder werkte als verzorgende en ik mocht soms met haar mee. Als klein meisje vond ik dat al leuk. Ik mocht dan koekjes rondbrengen.

Ik maakte de overstap en ging als verzorgingsassistente in Altingerhof in Beilen werken, waar ik 2 jaar bleef. Ik kreeg de opleiding tot verzorgde IG aangeboden en ging dat vol enthousiasme doen, in zowel Altingerhof als in De Herik. Op beide plekken heb ik veel geleerd en plezier gehad.

Leuke afwisseling

In 2006 verhuisde ik naar Assen. Zorgen kan je overal en daarom ging ik ook werken in Assen. In Vierackers heb ik ook weer een mooie tijd gehad. Ik werkte daar een jaar als zorgcoördinator en toen ik zwanger werd ging ik weer als VIG’er aan de slag. In 2011 werd Kloosterakker geopend en verhuisde ik met een aantal bewoners en collega’s mee naar de nieuwe kleinschalige woonvoorziening. Ik werk nu nog steeds in Kloosterakker, woning 5 A, en heb daar veel meegemaakt. Vooral mooie momenten met een super team. We proberen altijd de mensen een fijne oude dag te geven. Door het fijn in de woning te hebben met een huiselijke sfeer en waar mogelijk erop uit te gaan. Bijvoorbeeld even naar het centrum, of een nieuwjaarsborrel in Grand Café De Treffer voor de hele groep, naar Tuinland in kerstsfeer en vanuit hier lopend naar Groenrijk om planten te kopen. Ik geef veel energie aan mijn werk, maar krijg er ook veel voor terug!

"We proberen altijd de mensen een fijne oude dag te geven."

Tijd voor werk

Er zijn verschillende soorten diensten. Zo heb je een ochtenddienst, dagdienst, middag-avonddienst en avonddienst.
We runnen samen met de bewoners een huishouden, we helpen bij de dagelijkse verzorging en zorgen voor een leuke invulling van de dag.

07.30 uur Start van de dag
Bewoners helpen met de dagelijkse zorg. Dit kan bijvoorbeeld helpen met wassen en aankleden, wondverzorging of medicijnaanreiking zijn.
09.30 uur Gezelligheid
De koffie is klaar dus tijd voor gezelligheid. We bespreken alvast het menu van de dag met de bewoners en maken een boodschappenlijstje.
10.00 uur Huishouding
Boodschappenlijstje is klaar en samen met een bewoner gaan we naar de supermarkt. Bij terugkomst kunnen we het eten alvast voorbereiden zoals aardappels schillen en boontjes punten. Er ligt ook nog wasgoed wat opgevouwen kan worden.
11.30 uur Aan tafel
Het eten wordt gekookt en om 12.00 uur kunnen alle bewoners gezamenlijk aan tafel.
13.00 uur Even rust
Na het eten gaan een aantal bewoners even rusten. Sommigen willen naar bed en hebben daar hulp bij nodig.
15.00 uur Plezier
Thee met een koekje en wat muziek of zang. Wie wil dit nu niet. Een aantal bewoners krijgt bezoek en dat is vaak het moment dat familie even vraagt hoe het vader/moeder gaat.
16.00 uur Naar huis
De werkdag zit er op. Een bewoner gaf aan dat het een mooie dag was. Daar doe je het voor. Met een goed gevoel ga je naar huis.