Museum Plus Bus neemt klanten van Icare mee naar Twente

Afbeelding: Klantuitje Twentse Welle 006

De wijkteams van Icare Hoogeveen e.o. wilden graag iets extra’s voor hun klanten doen en benaderden de Museum Plus Bus om een cultureel dagje uit te organiseren. Afgelopen week was het zover en genoten 22 klanten van Icare van een heerlijk dagje Twentse cultuur.

De Museum Plus Bus nam hen mee naar TwentseWelle in Enschede. In dit museum konden zij kennis maken met onder meer archeologie, geschiedenis, volkskunde, streektaal, natuur en landschap van het mooie Twente. De heer Slomp uit Noordscheschut vertelt enthousiast over deze dag: “We hebben heel veel interessante dingen gezien uit de oudheid zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van stoom naar elektra en een weefdemonstratie. Ik wist niet dat het zoveel werk was om een patroon voor damast in kaart te brengen. Mijn vrouw en ik hebben genoten van deze dag.” In het historisch museum kwamen veel herinneringen en verhalen van vroeger naar boven. De medewerkers van Icare waren blij dat iedereen zo heeft genoten en dat mevrouw Santing uit Hoogeveen na 9 jaar weer een keer een dagje uit kon dankzij een medewerker die haar wilde begeleiden. “Het zijn de kleine dingen die we kunnen bijdragen aan het welbevinden van onze klanten,” vertelt teamcoach Henriëtte Boxem.

De Museum Plus Bus is een initiatief van twaalf musea en biedt groepen senioren de mogelijkheid om één musea op één dag te bezoeken. In het museum worden zij gastvrij ontvangen, krijgen koffie en een rondleiding. Er kunnen maximaal 45 personen en rollators mee. De Museum Plus Bus wordt mogelijk gemaakt door steun van de BankGiro Loterij.

Geplaatst op: 13-8-2013

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn