Menu

Thuisbegeleiding is er klaar voor

Bij Icare kunnen mensen terecht die laagdrempelige en praktische thuisbegeleiding nodig hebben op alle levensgebieden van het sociale domein.

Begeleiding of ondersteuning nodig?

In de gemeente Ede zijn er verschillende mogelijkheden om begeleiding te krijgen. Hier volgt een overzicht van ons aanbod:

 • Praktische gezinsondersteuning (PGO):
  Opvoeden is een kunst en daar kun je soms best een beetje hulp, begeleiding en ondersteuning bij nodig hebben. De Icare thuisbegeleider helpt bijvoorbeeld bij het vergroten van de opvoedingsvaardigheden, inzicht in ontwikkelingsfases van kinderen, en hoe opvoeding, verzorging en huishouden kunnen worden gecombineerd. Thuisbegeleiding kan u helpen om weer balans in uw gezin te krijgen.
  Praktisch: kortdurende begeleiding van maximaal 1 jaar. Aanmelden kan zonder doorverwijzing bij de coördinator. U betaalt voor deze begeleiding geen eigen bijdrage.
   
 • Thuisbegeleiding aan volwassenen:
  Laagdrempelige en praktische begeleiding gericht op verschillende levensgebieden. De Icare thuisbegeleider helpt bijvoorbeeld bij vragen gericht op administratie, communicatie, geestelijke gezondheid, dagelijks leven, netwerk etc. De Icare thuisbegeleider ondersteunt waar nodig en dit vindt plaats in de thuissituatie. U voert de regie over de begeleiding en werkt samen met de Icare thuisbegeleider aan doelen.
  Praktisch: individuele begeleiding (vanaf leeftijd 23+) waarbij een WMO indicatie via de gemeente nodig is. Na overleg met de coördinator kan een WMO indicatie aangevraagd worden bij de gemeente. U betaalt hiervoor de wettelijke eigen bijdrage via het CAK.
   
 • Begeleiding
  Op basis van een wet langdurige zorg (WLZ) indicatie via het CIZ. Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator.

Mocht u hier meer over willen weten of vragen hebben, neem dan contact op met de coördinator.