Wat kost het?

Wat kost wonen met zorg in De Boerderijr? Het Klantadviescentrum kan u daar nader over informeren. Klik hier voor meer informatie. Zij weten alles over de indicatie die u nodig heeft om voor wonen in De Boerderij in aanmerking te komen. Zij kunnen u ook adviseren en helpen bij het aanvragen van een indicatie.

 

Zorg vanuit de Wlz - Eigen bijdrage

Wlz staat voor Wet langdurige zorg. De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met dementie. Of mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. U betaalt voor Wlz-zorg een eigen bijdrage aan het CAK. Met de eigen bijdrage betaalt u zelf een deel van de kosten. Het CAK berekent hoeveel u moet betalen. Ook stuurt het CAK u de factuur voor de eigen bijdrage, dat is inkomensafhankelijk.

Voor vragen over de eigen bijdrage verwijzen we u naar de website van het CAK via www.hetcak.nl

 

Voorzieningen

Als u in een locatie van Icare woont, komt een aantal voorzieningen voor uw eigen rekening. Icare maakt met de cliëntenraad en met de individuele bewoners afspraken hoe het wonen bij Icare zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en levensstijl van de bewoners.

Verzekeringen

Tijdens uw verblijf in De Boerderij heeft u de volgende verzekeringen nodig:
• WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)
• Inboedelverzekering (persoonlijke eigendommen)
• Zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekering
De Boerderij verzekert de opstal van het appartement, de woning en de eigendommen.

 

Waskosten

Voor het wassen van linnen en kleding gelden de volgende afspraken bij Icare:

  • Icare beschikt over linnengoed, waar bewoners gratis gebruik van kunnen maken als zij in één van de locaties wonen. Als gebruik wordt gemaakt van eigen linnengoed, dan kan dit tegen betaling worden gewassen.
  • Het wassen en stomen van de eigen kleding betaalt een bewoner zelf. Het Facilitair Bedrijf kan de wasverzorging van persoonlijke kleding verzorgen. Een bewoner of zijn/haar familie kan er ook voor kiezen om (een gedeelte van) de kleding zelf te wassen of dit te laten doen. Tot het wassen behoort ook het strijken en vouwen. Icare zorgt ervoor dat de was wordt verzameld en opgeruimd.

Lees hier meer over de waskosten.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn