Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Dementie

Bent u vergeetachtig en maakt dat u angstig? U staat er niet alleen voor. De wijkverpleegkundige helpt met informatie, advies en zorg.

Thuis wonen met dementie
Geheugenproblemen beïnvloeden uw leven. Speciale zorg is daarom belangrijk. Want u wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met Psychogeriatrische (PG-) zorg van Icare kan dat. De wijkverpleegkundige ondersteunt. U en uw naasten krijgen tips en informatie over wat u te wachten staat.  

Juist bij beginnende dementie is het belangrijk dat u en uw naasten, familie en mantelzorger uitleg krijgen over hoe de ziekte zich ontwikkelt. De wijkverpleegkundige staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Waar nodig geeft zij ook tips en informatie over hoe u kunt omgaan met veranderingen in het gedrag of met heftige emoties zoals in de war zijn, angst en boosheid. 

Kleine teams 
De psychogeriatrische zorgteams zijn klein. U ziet zoveel mogelijk dezelfde zorgverleners. We leren u en uw naasten goed kennen. Want u heeft een eigen leefritme en daar passen wij ons zoveel mogelijk op aan. De verpleegkundigen en verzorgenden in het PG-team weten goed hoe dat moet.

Een veilig thuis 
Veiligheid is het belangrijkste. Zeker bij dementie. Is het veilig in en rondom huis? Neemt u wel op tijd de juiste medicijnen? Samen zorgen we dat u een veilig thuis hebt.  

Casemanager dementie 
U ziet vaak verschillende zorgverleners en instanties bij dementie. De casemanager dementie houdt voor u het overzicht. Zij is aanspreekpunt voor u en uw naasten en stemt af met andere zorginstanties.  

Aanvraag en kosten 
Uw zorgverzekeraar betaalt verpleging en verzorging bij dementie. Er is geen eigen risico. De wijkverpleegkundige adviseert over de opties in uw gemeente. Hebt u nog vragen? Neem contact op met de Icare Zorgcentrale op telefoonnummer 0900 88 33.