Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Thuiszorg voor kinderen

(Kinder)verpleegkundige zorg

Icare biedt (kinder)verpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis. Kwaliteit van leven in de eigen leefomgeving staat daarin voorop. Of dit nu thuis is of bijvoorbeeld op school. Uw kind is in goede handen. De (kinder)verpleegkundige werkt volgens de Medische Kindzorg Samenwerking (MKS). Tijdens het inventarisatiegesprek kijken we samen met u en uw kind wat er nodig is voor een zo fijn mogelijk leven in de eigen thuissituatie.  

Kindzorg Icare geeft thuiszorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in Noordoost Nederland. Een deel daarvan is gefinancierd uit de Zorgverzekeringswet (ZVW) en een deel uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Icare werkt ook samen met specialisten en behandelaars zodat uw kind de beste zorg krijgt. Gespecialiseerde verpleegkundigen helpen zoveel en zo vaak als nodig. Kindzorg Icare verleent zowel blokzorg als routezorg.

Blokzorg voor lange zorgmomenten 

Icare geeft langdurige thuiszorg aan kinderen. Dat doen we in blokken van minimaal drie uur.  

Blokzorg kan bijvoorbeeld zijn: 

  • Tracheacanulezorg/ Beademingszorg 
  • Palliatieve of terminale zorg 

De (kinder)verpleegkundige leert uw gezin kennen en helpt op een manier die bij u en uw gezin past. Samen bepalen we wanneer de thuiszorg er kan zijn en wanneer niet.

Routezorg voor korte zorgmomenten 

Naar het ziekenhuis is niet leuk. Daarom is er routezorg voor korte zorgmomenten. De (kinder)verpleegkundige van Kindzorg Icare voert verpleegkundige handelingen uit bij u thuis. Zodat uw kind in zijn eigen veilige omgeving blijft. 

Voorbeelden van routezorg zijn: 

  • Zorg voor sondes en sondevoeding 
  • Insulinezorg 
  • Aanprikken infusen, inclusief geven van medicatie (antibiotica, chemotherapie) 
  • Geven van injecties 
  • Katheteriseren 
  • Huidzorg (zalven) 
Palliatieve/terminale zorg voor kinderen 

Voor kinderen met een levensduurbeperkende of levensbedreigende aandoening is er palliatieve/terminale zorg voor kinderen. Professionals van verschillende organisaties ondersteunen u, uw kind en uw gezin. Kindzorg Icare is hiervoor onderdeel van het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK).  

Bekijk de website van NIK Noordoost voor meer informatie.  

Bekijk ook de video: Wat is kinderpalliatieve zorg?