Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Bij u thuis

U wilt zo zelfstandig mogelijk leven. Met zorg die bij u past. Of het nu gaat om tijdelijke begeleiding na een ziekenhuisopname of langdurige zorg: we staan voor u klaar. 

Icare biedt verpleging, verzorging en geriatrische revalidatie. Bij u thuis of op een van onze woonzorglocaties. Zorg op maat die varieert naar uw behoeften. Dat noemen we Passende Zorg. Van het helpen opstaan tot ondersteuning bij dementie door het Icare GewoonThuis-team. Van kleinschalig wonen in een boerderij tot een moderne woonvorm in een stadse omgeving.

U verkent met de wijkverpleegkundige welke zorg u nodig hebt. Want ieder mens is anders en iedere zorgvraag ook. Soms is extra hulp nodig. Andere organisaties in uw wijk helpen dan mee. Samen zorgen we voor de juiste ondersteuning.

Hoe regelt u zorg

U kunt zelf contact opnemen met de wijkverpleging, telefoonnummer 0900 88 33. Het kan ook zijn dat uw huisarts of behandelend ziekenhuis u doorverwijst. De wijkverpleegkundige bespreekt samen met u uw zorgvraag en de vragen eromheen. U krijgt advies, begeleiding en zorg indien nodig. Alles is gericht om zo snel mogelijk weer zelfstandig te zijn. 

Wijkverpleging wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt geen eigen bijdrage of eigen risico.  

Persoonsgeboden Budget (PGB) 

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een manier om helemaal zelf uw zorg in te kopen in de wijkverpleging. U bent dan zelf de opdrachtgever en de werkgever van de zorgverleners en u moet zelf de administratie doen. Er zijn dus plichten aan verbonden. De indicatie voor een PGB kan worden gesteld door een PGB specialist van Icare. De zorgverzekeraar controleert of u het PGB mag besteden aan de zorg die u wilt. U geeft zelf aan de Sociale Verzekeringsbank door welk bedrag uw zorgverlener(s) moeten krijgen. Zij betalen namens u. Lees hier meer over PGB.

Afspraken over zorg noteren we in uw digitale zorgdossier. Dat doen we vanaf de eerste keer dat we bij u zijn. 

U ziet het liefste bekende gezichten. Wij zorgen dat er zoveel mogelijk dezelfde medewerkers bij u thuis zijn. Toch lukt dat niet altijd. Is er iemand ziek, op vakantie of al naar huis? Dan weet de vervanger precies wat er bij u speelt.  

Contactpersoon 

U heeft een eigen contactpersoon die alles weet over uw zorg. Die kunt u altijd bellen.  

Heeft u vragen?