Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Omringd door specialisten

U bent bij ons omringd door een team van specialisten en behandelaren, verpleegkundigen en verzorgenden. Samen staan zij garant voor een goede kwaliteit van uw zorg. Uw wensen en behoeften staan centraal en het zorgteam houdt rekening met wat voor u betekenisvol en prettig is. Uw eerste aanspreekpunt? Dat zijn de woonzorgbegeleiders. Zij coördineren uw zorg.

Bij Icare is 24 uur per dag en 7 dagen per week een verpleegkundige aanwezig. Het zorgteam heeft veel ervaring met de verschillende vormen van dementie en een specialist ouderengeneeskunde is eindverantwoordelijk voor de medische zorg.

Beweging- en belevingsgerichte zorg
Icare biedt u veel bewegingsmogelijkheden want bewegen en muziek zijn van onschatbare waarde voor de kwaliteit van leven. Het zorgteam overlegt met u wat u belangrijk en prettig vindt en wat u zelf kunt en wilt doen. Dat kan variëren van fietsen tot samen de was opvouwen, of zelfs iets kleins als zelf in het koffiekopje roeren. De bewegingsagoog, muziekagoog en de dagbestedingscoach werken samen met u aan uw welzijn.

Geestelijke verzorging
Met de geestelijk verzorger van Icare kunt u vertrouwelijk spreken over rouwverwerking, verlies van wat u dierbaar was, het geloof, de zin van het leven en andere zaken waar u mogelijk mee zit. Ook als u niet gelovig bent, want geestelijke verzorging gaat vooral over zin- en bestaansvragen.

Verzorgd wonen
Huisarts en tandarts
U kunt uw eigen huisarts en tandarts aanhouden of een huisarts of tandarts bij ons in de buurt zoeken.

Apotheek en medicatie
Diverse locaties hebben afspraken gemaakt met een apotheek over de levering van medicatie. Dit kan betekenen dat u moet overstappen.

Beschermd wonen
Specialist ouderengeneeskunde
De arts of specialist ouderengeneeskunde neemt de taken van uw huisarts over en overlegt met u over uw behandeling en ondersteuning. U kunt ook hulp krijgen van andere behandelaren, zoals een psycholoog, fysiotherapeut, logopedist, diëtist, ergotherapeut en maatschappelijk werker.