Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Icare in uw wijk

Icare draagt bij aan een goed leven. Dichtbij u en samen met uw mantelzorgers, familie en buren. Zij kunnen u vaak het beste bijstaan. Om dat te bereiken zoekt Icare verbinding met mensen en organisaties in uw wijk. Samen zorgen we voor een sterkere buurt zodat meer mensen langer zelfstandig kunnen blijven.

Wijkgerichte teams

De wijkgerichte teams van Icare bestaan uit (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. De teams zijn klein, waardoor u een vertrouwde relatie opbouwt met elkaar. Samen met uw mantelzorger(s) en sociale netwerk ondersteunen we in uw dagelijks leven. Onze wijkgerichte teams werken ook samen met zorgverleners in uw wijk, zoals de huisarts, apotheek, fysiotherapeut en welzijnsorganisaties. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft en de regie houdt over uw leven.

De wijkverpleegkundige

De wijkverpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt. Samen bespreekt u welke zorg u nodig heeft. De wijkverpleegkundige bekijkt uw zorgvraag en de vragen daaromheen. U krijgt advies, begeleiding, zorg of doorverwijzing als dat voor u de beste ondersteuning biedt.

Dat is mogelijk doordat de wijkverpleegkundige samenwerkt met anderen in uw wijk zoals welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en mensen uit de buurt.

Kwaliteitskader wijkverpleging

Wilt u meer lezen over wat u kunt verwachten bij verpleging en verzorging thuis? De patiƫntenfederatie heeft een kwaliteitskader opgesteld. Daarin vindt u veel informatie. Klik hier.