Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen

Icare wil zo duurzaam, sociaal en groen mogelijk werken. Met u en voor u. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is ons bestaansrecht en dat ziet u terug in alles wat we doen.

Icare en Espria

Bij Icare werken we hiervoor samen met Espria. In dat verband hebben wij hebben afgesproken dat wij de wereld beter willen achterlaten dan dat wij hem hebben aangetroffen. Wilt u hierover meer lezen? Kijk dan hier.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een breed begrip dat vraagt om concrete acties. Organisaties geven op tal van manieren vorm aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij doen het als volgt.
Icare draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met visie. Dat ervaren onze cliënten en medewerkers dagelijks. Ook blijkt dit uit onze financiële afwegingen, investeringen en resultaten.

Klantwaarde

Betekenisvol. Zo wil Icare zijn. Daarom werken we continue aan excellente, passende en persoonsgerichte zorg. We doen dat samen met stakeholders en ketenpartners. We ontwikkelen steeds door en dit geeft cliëntenzorg binnen Icare een duurzaam karakter. Heel concreet betekent dit dat wij als lokale speler graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van krimpgebieden.

U merkt dit aan:

  • Meerjarige afspraken met zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis over preventie, samenwerking in de keten en uitkomstgericht werken.
  • Analyses gericht op nog betere samenwerking met ziekenhuizen.
  • De Icare Cliëntenraad en lokale cliëntenraden die letterlijk de stem van de klant vertegenwoordigen.
Medewerkerswaarde

Aantrekkelijk en duurzaam goed. Zo wil Icare zijn voor medewerkers. Daarom werken we volgens het gedachtengoed van Magnet. Belangrijk daarbij is investeren in een lerende organisatie.

U merkt dit aan:

  • Aandacht voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zowel nu als straks.
  • Veel kansen voor medewerkers vanuit sociale participatie.
  • Oog voor werkdrukbeleving in goede samenwerking met de OR.
Financiële waarde

De juiste zorg op de juiste plaats, betaalbaar en doelmatig. Dat wil Icare realiseren. Daarom investeren we in preventie. En daarom werken we samen met zorgverzekeraars en ketenpartners.

U merkt dit aan:

  • Onze vastgoedstrategie en facilitaire processen die gericht zijn op duurzame investeringen in nieuwbouw en inperking van CO2-uitstoot.
  • Onze samenwerkingen gericht op preventie en verbetering van de zorg met onze ketenpartners en zorgverzekeraars.

Wilt u hierover meer lezen? Kijk dan eens bij de volgende samenwerkingen waarin Icare meedoet:

Gezond Veluwe

Vallei vitaal en gezond

Alliantie Drentse zorg met ouderen

Samen Zorg Assen

Regionale zorgalliantie Zwolle

Universitair Netwerk Ouderenzorg UMCG

Regionaal Overleg Acute Zorg – UMCG