Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Multiple Sclerose

Multiple sclerose (MS) raakt het ruggenmerg en de hersens. Er ontstaan ontstekingen en harde plekken. Door die harde plekken werken het ruggenmerg en de hersens minder goed. Het afweersysteem valt het eigen lichaam aan. Dat zorgt bijvoorbeeld voor vermoeidheid, pijn, problemen met uw geheugen of stoelgang. Bewegen gaat vaak ook moeilijk. De ziekte is voor iedereen anders.

Wat doet de Neurologieverpleegkundige?
U heeft de diagnose MS gekregen. Dat roept vragen en zorgen op. U wilt er met iemand over praten. Iemand die u vertrouwt en die veel weet over de ziekte. De neurologieverpleegkundige van Icare is er voor u. Met MS ziet u veel verschillende zorgverleners. Het is dan fijn als iemand voor u het overzicht houdt en uw aanspreekpunt is. Dat is de neurologieverpleegkundige. U krijgt bijvoorbeeld hulp bij: 

  • Het begrijpen en erkennen van uw ziekte.
  • De behandelmogelijkheden.
  • Praktische problemen zoals woningaanpassingen, vervoer, mantelzorg en dagbesteding.
  • Wat u kunt doen aan de verschillende klachten en symptomen.
  • Het inschakelen van andere zorgverleners.
  • Het gebruik van medicatie. 

Icare werkt samen met uw neuroloog of revalidatiearts. Zo krijgt u altijd de beste zorg.  

Uw leven 
MS verandert uw leven. Belangrijke keuzes komen op u af. U wilt zoveel mogelijk de regie houden over uw eigen leven. Want alleen u weet wat daarin belangrijk is. Wij zijn er om te helpen.

Contact
Wilt u een neurologieverpleegkundige spreken? Bel dan met Icare Zorgcentrale voor een afspraak. Bel telefoonnummer 0900 88 33.