Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Icare GewoonThuis

Uw leven en welzijn centraal


Thuis voelt goed. Dat is een vertrouwde plek. Dus wilt u het liefste zo lang mogelijk thuis wonen. Toch kan het zo zijn dat het wegens gezondheidsproblemen steeds moeilijker wordt om zelfstandig thuis te wonen bijvoorbeeld bij dementie. Uw partner of mantelzorger wordt steeds zwaarder belast en er is meer behoefte aan ondersteuning. Dan kan de ondersteuning van Icare GewoonThuis uitkomst bieden.

Wat is Icare GewoonThuis?
Bij Icare GewoonThuis staat uw leven en welzijn centraal. Samen met u en uw mantelzorger kijken we welke ondersteuning u nodig heeft. Wat kunt u nog zelf doen of met behulp van de mensen om u heen? En waar heeft u ondersteuning van Icare bij nodig? Ook kan het zijn dat we verbinding leggen met bijvoorbeeld een welzijnsorganisatie in de buurt. We zetten daarnaast waar mogelijk technologie in om langer veilig thuis te kunnen blijven wonen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een automatische medicijndispenser, personenalarmering of leefstijlmonitoring.

Het Icare GewoonThuis team
In het Icare GewoonThuis team werken medewerkers met en zonder zorgachtergrond. Ze hebben allemaal gemeen dat ze met aandacht en vanuit hun hart werken. We noemen ze dan ook aandachtgever en zoeken altijd naar de beste match tussen u en een aandachtgever. We werken zoveel mogelijk met een vast team, zodat u vertrouwd raakt met de medewerkers die bij u thuis komen. Ook blijft de casemanager dementie of wijkverpleegkundige die u kent betrokken. Regelmatig bespreken we samen met u en/of uw mantelzorger of de ondersteuning nog bij uw situatie past.

Wet langdurige zorg; Volledig Pakket Thuis
Voor de ondersteuning van Icare GewoonThuis heeft u een indicatie nodig van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Wanneer u met deze indicatie in uw vertrouwde omgeving wilt blijven wonen, kunt u de keuze maken voor een Volledig Pakket Thuis (VPT). Wilt u meer lezen over de Wet Langdurige Zorg en/of het Volledig Pakket Thuis kijk dan op de website van het Zorginstituut Nederland.

Download de folder voor meer informatie of bekijk de korte film.