Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Als thuis (even) niet gaat

Soms gaat het thuis even niet. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of herstelt van een operatie. Of omdat uw mantelzorger op adem moet komen. Daarvoor is er herstel- en respijtzorg van Icare. Zo is er altijd iemand in de buurt om te helpen.

Medische behandeling
Opname in het ziekenhuis hoeft niet altijd. Als uw behandeling door de huisarts gedaan kan worden, logeert u gewoon bij Icare. Logeren met zorg en respijtzorg kan op onze woonzorglocatie Dekelhem in Gieten, Drenthe: een rustgevende en gastvrije plek.

Herstelzorg na ziekenhuisopname
Na een operatie herstelt u bij Icare. Dat noemen we logeren met zorg. Terwijl u werkt aan beter worden, regelen we eventueel aanpassingen of hulpmiddelen bij u thuis. Zodat u snel weer zelfstandig woont.

Respijtzorg voor overbelasting
Thuis krijgt u hulp van een partner, familie of vrienden. Dat noemen we mantelzorg. Soms kan een mantelzorger u even niet ondersteunen. Ook dan komt u logeren met zorg bij Icare. Dat kan tijdelijk, langdurig of een paar dagen per week.

Kosten
Verblijven in woonzorglocatie Dekelhem is helemaal of deels vergoed. Lees hier over de woning en kom binnenkijken.

Hoe werkt het?
De huisarts, het ziekenhuis, de wijkverpleegkundige of het Steunpunt Mantelzorg verwijst u door. U kan ook zelf bellen.

Neem contact op met Icare Zorgcentrale op telefoonnummer 0900 88 33. Of stel uw vraag aan het Klantadviescentrum op telefoonnummer 088 38 33 030 of e-mail klantadviescentrum@icare.nl.