Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Ceresstaete

Zelfstandig wonen met zorg én cultuur, musea en theater vlakbij. Prachtige daktuinen om heerlijk te genieten. Midden in de stad en toch buiten. Dat is Ceresstaete. In het hart van Assen. 

Kleinschalig woonzorglocatie Ceresstaete is een opendeurenlocatie. Ceresstaete is modern en heeft een frisse uitstraling. Het huis ligt mooi centraal. Winkels, apotheek en bibliotheek zijn vlakbij. In Ceresstaete vindt u 54 woningen voor Verzorgd wonen. Dat betekent dat u zelfstandig woont met zorg waar nodig. Daarnaast zijn er 23 appartementen voor Beschermd wonen voor mensen met dementie. 

In restaurant De Hoftuin kunt u een kopje koffie drinken, een krantje lezen of samen met anderen eten. Vrijwilligers serveren er de maaltijd. De Hoftuin is een gezellige ontmoetingsplek waar u ook bijvoorbeeld uw verjaardag kunt vieren samen met bezoek. Iedere woensdagochtend is er een 'Praatje Prut', een laagdrempelig koffiemoment met de buurt in samenwerking met VaartWelzijn.

Ceresstaete is een opendeurenlocatie

Bij Icare staat het gewone leven centraal en vrijheid is daarbij belangrijk. Daarom werken we eraan dat de deuren van al onze locaties open zijn en zijn bewoners vrij om te gaan en staan waar zij willen. Natuurlijk doen we, net als thuis, ’s avonds de deur veilig dicht. En voor wie dat nodig is, kunnen we gebruik maken van slimme techniek om extra veiligheid te bieden. Bij alles wat we doen blijft het uitgangspunt dat ieder mens het recht heeft om in vrijheid te leven.

Bij Icare zijn we ervan overtuigd dat als je vrij bent om te gaan, je juist vaak kiest om te blijven. We merken dat het ook bewoners die geen behoefte hebben om naar buiten te gaan goed doet. Alleen al te zien dat de deur voor een ander opent, gaat het gevoel van opgesloten te zijn tegen. Door altijd oog te houden voor vrijheid, zorgen we voor meer kwaliteit van leven van bewoners met dementie. Zo willen wij werken!

Contactgegevens

Ceresstraat 11a
9401 DP Assen
Telefoon: (0592) 74 13 49

Woonzorgmanager
Telefoon: 06 12 45 90 62

Neem contact op met onze cliëntadviseur bij vragen over wonen, wachtlijstbeheer en/of het inplannen van een rondleiding.
Manon Scholte Lubberink
Telefoon: 088-383 30 30
E-mail: klantadviescentrum@icare.nl

Heeft u vragen?
Inhoudsopgave