Informatieavond dementie in Borger

Afbeelding: Borger01

Verpleeghuizen De Hondsrug, De Herik en De Boerderij, Centraal Punt Mantelzorg van Stichting Welzijn Aa en Hunze en Andes Welzijn Borger-Odoorn, en het psychogeriatrisch team (PG-team) van Thuiszorg Icare organiseren gezamenlijk informatieavonden over dementie. Deze informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.

Zorgcoördinator Linda Haak: "Wij begrijpen dat de zorg voor een familielid met dementie best zwaar kan zijn. Daarom willen wij binnen de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn een Alzheimercafé oprichten. Een Alzheimercafé biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen en van gedachten te wisselen met anderen die in soortgelijke omstandigheden verkeren. Om te kijken of hier in de gemeenten behoefte aan is gaan we een tweetal informatieavonden organiseren."

Op 14 november werd de eerste informatieavond over dementie in Gieten gehouden. Deze werd heel goed bezocht door mantelzorgers, familieleden, medewerkers en andere belangstellenden. De volgende informatieavond wordt gehouden op:

Datum: 28 november
Locatie: in het Ontmoetingscentrum, Hoofdstraat 32 in Borger
Tijd: Iedereen is van harte welkom vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.
De heer Henk Loning, GZ-psycholoog bij Icare, is gevraagd om informatie te geven over dementie. Daarnaast zijn er, vanuit diverse werkvelden, deskundigen rondom dementiezorg. De deskundigen beantwoorden diverse vragen over dementie en hoe daar mee om te gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemeente Aa en Hunze, Linda Haak en Janet Homan, telefoon (0592) 23 38 74
Gemeente Borger-Odoorn, Bea Spreen, telefoon (0592) 33 49 90

Geplaatst op: 20-11-2013

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn