In revalidatiecentrum Boshof bekijk je zorgtechnologie voor thuis

Feestelijke opening ZorgThuis

Zorgprofessionals, revalidanten en eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in technologie die zelfstandig thuis blijven wonen ondersteunt, kan vanaf nu ook terecht in revalidatiecentrum Boshof in Assen. Donderdag 23 januari was de feestelijke opening van ZorgThuis Boshof. Icare en Noorderpoort Gezondheidszorg Assen creëren met dit ZorgThuis ruimte voor studenten en zorgprofessionals om interactieve workshops, scholing en voorlichting te verzorgen over zorgtechnologie. Interesse in voorlichting of een rondleiding? Mail naar zorgthuis@noorderpoort.nl

Verpleegkundestudenten van Noorderpoort hebben in revalidatiecentrum Boshof twee appartementen ingericht met technologische en innovatieve hulpmiddelen. Mensen die na hun revalidatie in Boshof weer naar huis gaan, geven zij hierover voorlichting. Ook medewerkers van Boshof, of de wijkteams van Icare kunnen bij ZorgThuis zien wat er allemaal mogelijk is en hoe de techniek werkt. Van een slimme deurbel, zodat je kunt zien wie er voor de deur staat en de deur dan op afstand open doen, slimme gordijnen en verlichting die op je stem reageren, tot technische hulpmiddelen om zelfstandig uit bed te komen.

“Het is voor professionals vaak nog zoeken naar informatie over e-health en zorgtechnologie. Met initiatieven als ZorgThuis kunnen we de kennis en informatie over de ontwikkelingen, én welke middelen er op de markt zijn, toegankelijker maken”, vertelt Piet van Dijk. De manager behandeldienst en geriatrische revalidatiezorg (GRZ) van Icare, staat tijdens de opening van ZorgThuis ook stil bij het werk dat studenten en docenten hebben verzet. “Icare heeft de ruimte beschikbaar gesteld, maar zij hebben appartementen opgeknapt en ingericht. Complimenten daarvoor!”

Wethouder Harmke Vlieg opende ZorgThuis in revalidatiecentrum Boshof en feliciteerde de studenten en Boshof met dit mooie initiatief. Daarna konden de appartementen en innovaties op gebied van zorgtechnologie worden bekeken.

Interesse in een rondleiding of voorlichting? Neem dan contact op met ZorgThuis via zorgthuis@noorderpoort.nl

Opening ZorgThuis
Opening ZorgThuis
Slimme deurbel
Voorlichting appartement
Voorlichting appartement
Zorgtechnologie bed
ZorgThuis Boshof
ZorgThuis Boshof
Geplaatst op: 28-1-2020

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn