Oncologie (kanker)

Het horen van de boodschap kanker brengt veel onzekerheid en spanningen met zich mee. Hoe ga je om met deze diagnose? De oncologieverpleegkundige van Icare is er voor u.

Voor wie?

Thuis is een veilige en belangrijke plek. Vooral als veel onzeker is door de confrontatie met de ziekte kanker. Dan is het goed om begeleiding te krijgen in je eigen omgeving. De oncologieverpleegkundige is er voor iedereen die met kanker te maken heeft. Het is voor patiënten die nog onderzocht worden, waarbij kanker is vastgesteld, patiënten die al behandeling ondergaan en ook voor patiënten die zijn uitbehandeld.

Huisbezoeken

De oncologieverpleegkundige komt bij u thuis. Thema's die besproken kunnen worden zijn bijvoorbeeld emoties van boosheid, onbegrip, verdriet, rouw, neerslachtigheid, vermoeidheid en verstoorde relaties. Het aantal gesprekken en hoe vaak u bezoek krijgt, is afhankelijk aan uw vragen en het effect dat de ziekte heeft op u en uw omgeving.

Meer informatie?

Bel met Icare Zorgcentrale, telefoonnummer 0900 88 33 (24 uur p.d., 7 dagen per week bereikbaar).

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn