Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson sterven bepaalde hersencellen langzaam af. Daardoor veranderen bewegingen, uiterlijk en gedrag. De ziekte van Parkinson is een chronische ziekte, genezing is niet mogelijk.

Wat doen de Parkinson teams?

De Parkinson-verpleegkundige van Icare kan u helpen om met de ziekte om te gaan.  Zij biedt ondersteuning, kennis, aandacht en structuur. Zo zorgt ze ervoor, samen met de mantelzorgers en familieleden, dat mensen met de ziekte van Parkinson zo lang mogelijk prettig thuis kunnen wonen.

De Parkinson-verpleegkundige van Icare komt bij u thuis. Ze geeft u informatie over de ziekte en behandeling en beantwoordt uw vragen. Ze begeleidt u bij het omgaan met de ziekte en houdt controle op uw lichamelijk als geestelijke functioneren. De verpleegkundige helpt ook bij het gebruik van medicijnen. Juist bij de ziekte van Parkinson is het belangrijk dat de patiënten de medicijnen juist innemen. De verpleegkundige helpt ook met de veranderingen in het sociale leven en de relatie met de partner.

Parkinsonverpleegkundigen bij u in de regio

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak voor een huisbezoek of het stellen van een vraag. Hieronder vindt u de contactgegevens per regio. Ziet u uw regio er niet tussen staan? Bel dan met Icare Zorgcentrale, telefoonnummer 0900 88 33 (24 uur p.d., 7 dagen p.w. bereikbaar), we helpen u graag verder.

RegioNaam TelefoonnummerMailadres
RegioNoord en Midden Drenthe/GroningenNaam ParkinsonverpleegkundigenTelefoonnummer(0522) 27 71 38MailadresParkinsonverpleegkundigenNMDG@icare.nl
RegioZuid Oost DrentheNaam Marieke AlbertsTelefoonnummer06 83 00 84 77Mailadresm.alberts@icare.nl
RegioIJssel Zwartewater en West DrentheNaam ParkinsonverpleegkundigenTelefoonnummer(0522) 27 93 90Mailadresneurologieijzwd@icare.nl
RegioFlevoland Veluwe NoordNaam ParkinsonverpleegkundigenTelefoonnummer(0522) 27 75 96Mailadresneurologiezorg@icare.nl

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn