Mantelzorg in kleinschalige woonvoorzieningen

Familie of mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor hun vader, moeder, familielid, vriend of kennis, waar zij al enige tijd extra voor zorgen. Door de kennis en ervaring die zij daardoor hebben opgebouwd, zijn mantelzorgers een waardevolle partner in de zorg.

Partners in zorg

Als u al enige tijd zorgt voor uw vader, moeder, familielid, vriend of kennis, kent u diens wensen en gewoontes als beste. U bent daardoor een onmisbare partner in de zorg, want door uw inbreng zal uw familielid of naaste zich het meest “thuis” voelen in zijn of haar nieuwe woning.

Als uw vader, moeder, familielid, vriend of kennis binnenkort gaat verhuizen naar een kleinschalige woonvoorziening, is het goed dat u weet dat u hartelijk welkom bent om uw zorgactiviteiten voort te zetten. Het behouden van de sociale contacten en zelfstandigheid van familie of naaste is erg belangrijk en u bent daar een onmisbare schakel bij. Als u taken in de mantelzorg wilt blijven uitvoeren is eigenlijk alles mogelijk. Misschien wilt u huishoudelijke werkzaamheden verrichten, verzorgende taken of medische handelingen of sportieve of recreatieve activiteiten: we bespreken graag wat uw wensen zijn.

“Wat deed u voor uw moeder toen die nog zelfstandig woonde? Wat wilt u blijven doen? Wat vindt u leuk om samen te doen?” De antwoorden op deze vragen zorgen ervoor dat we u en uw familie of naaste leren kennen, zodat we daarop kunnen inspelen en de beste zorg kunnen bieden: de zorg die aansluit bij de wensen van de nieuwe bewoner en diens omgeving.

Ondersteuning

In de periode voorafgaande aan de verhuizing zullen we uw wensen om voor uw familie of naaste te blijven zorgen, met u bespreken. In de toekomst zullen we regelmatig de ontwikkelingen met u doornemen. Ook als mantelzorger kunt u rekenen op begeleiding en ondersteuning door het team. De woonzorgbegeleider en maatschappelijk werker staan voor u klaar om u te helpen.

Lees meer

Folder Samen Zorgen - Kloosterakker, klik hier >>
Folder Samen Zorgen - Vierackers, klik hier >>
Folder Samen Zorgen - Dekelhem, klik hier >>


Beleid Icare

Het beleid dat Icare voert op het gebied van informele zorg, familie participatie en mantelzorg, is vastgelegd in een beleidsnotitie.

 

 

 

 

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn