Vacature: Enthousiaste voorzitter en leden Lokale cliëntenraden Icare

Wij willen er zijn, als mensen ons nodig hebben en bijdragen aan hun kwaliteit van leven. Als cliëntenraad bekijken wij de zorg van Icare door de ogen van de cliënt, in dit geval de bewoners van onze woonzorglocaties, en behartigen hun belangen. Een belangrijke taak, die wij volledig zelfstandig en onafhankelijk doen. We doen dat ook graag, want iemand die van betekenis is voor een ander, is het daarmee ook voor zichzelf.

De Lokale cliëntenraden van woonzorglocaties Icare in Drenthe, zoeken enthousiaste leden en een voorzitter. De Lokale cliëntenraad Assen/Smilde zoekt naast een voorzitter ook een vicevoorzitter.

Een overzicht van de woonzorglocaties van Icare vind je hier.

Iets voor jou?

Vind je het belangrijk dat bewoners van de woonzorglocaties van Icare de best mogelijke zorg en aandacht krijgen van Icare en wil jij je daar graag voor inzetten? Dan is de cliëntenraad misschien iets voor jou.

De cliëntenraad geeft advies over onderwerpen die belangrijk zijn voor bewoners en hun naasten en vergadert tenminste 6 keer per jaar met het management.

  • Voel jij je betrokken bij de zorg, bijvoorbeeld omdat je iemand kent die in een woonzorglocatie woont?
  • Heb je een warm hart voor de bewoners van onze locaties?
  • Kun je goed samenwerken en omgaan met vertrouwelijkheid?
  • Kun je verbinding leggen met onze achterban?
  • Wil jij tijd beschikbaar stellen voor dit werk in de cliëntenraad?

Naast bovenstaande functies is er ook plaats voor een lid van de Cliënten Raad Icare (CRI). In deze raad zitten vertegenwoordigers vanuit de lokale raden (intramuraal) en vanuit de extramurale zorg. Vanuit deze laatst genoemde discipline wordt gezocht naar een vertegenwoordig(st)er ingaande 2023. Gelet op de huidige samenstelling en indeling gaat de voorkeur uit naar een nieuw lid dat woonachtig is op de Veluwe of Drenthe. Als je deze vrijwilligersfunctie ambieert kun je dit kenbaar maken via clientenraad@icare.nl

Vergoeding
Als lid van de cliëntenraad krijg je een vrijwilligersvergoeding en een reiskostenvergoeding.

Heb je belangstelling voor deze functie?
Als je wilt solliciteren naar deze functie, kun je jouw CV met motivatie sturen naar:
Cliëntenraad Stichting Icare
t.a.v. mevrouw Ellen van der Wal
clientenraad@icare.nl

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen: 06 23 06 28 86

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn