Dagverzorging

U woont zelfstandig en zou dat het liefst nog een tijdje blijven volhouden? Wellicht mist u gezelligheid en contact met leeftijdgenoten en wilt u graag wat meer bezigheden hebben. Dan kunt u ervoor kiezen om één of meerdere dagen per week de dagbehandeling of dagbesteding te bezoeken.

Dagbesteding

Een prettige dagbesteding draagt bij aan een gevoel van erbij horen, van betekenis zijn. Het geeft structuur aan de dag en stimuleert het opdoen van sociale contacten. Een prettige dagbesteding geeft kleur aan de dag. Het voorkomt een eenzaam gevoel, het ontlast mantelzorgers en het maakt langer thuis wonen mogelijk.

Dagbehandeling

Dagbehandeling is voor ouderen die zelfstandig wonen, maar enige ondersteuning nodig hebben bij het invullen van de dagstructuur. U krijgt de benodigde behandelingen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist. Het afwisselende programma draagt er aan bij dat u zolang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

samen eten bij de donk in Assen


"We beginnen met gezellig samen
koffie drinken en bijpraten,
daarna zien we wel wat we gaan doen.

Niets moet, alles mag!"

Locaties

Dagbehandeling of dagbesteding is beschikbaar in de volgende plaatsen:

Meer informatie?

Heeft u vragen of wenst u informatie over de mogelijkheden van dagbesteding/dagbehandeling? Dan kunt u contact opnemen met:

Het Klantadviescentrum
maandag t/m vrijdag, 8:30 tot 17:00 uur
Telefoon: 088 - 383 30 30
E-mail: klantadviescentrum@icare.nl

 

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn