Personenalarmering

U woont zelfstandig en dat bevalt u prima. Maar toch… stel dat er wat gebeurt. U komt ongelukkig ten val of voelt zich plotseling onwel. Hoe kunt u iemand waarschuwen? Met een druk op de knop kunt u de verpleegkundige van de alarmcentrale inroepen en kan er iemand worden ingeschakeld als u hulp nodig hebt. Dat is een veilig gevoel.

Wat is Personenalarmering ?

Met Personenalarmering bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Dag en nacht, vanaf elke plek in uw huis. Met één druk op de knop heeft u contact met een verpleegkundige van de alarmcentrale. En als het nodig is, komt er zo snel mogelijk iemand naar u toe.

Hoe werkt het?

U krijgt een zender met een alarmknop en een alarmeringsapparaat in huis, dat is aangesloten op uw telefoonlijn. De zender draagt u in en om huis en zelfs onder de douche. Als u op de knop drukt, belt het alarmeringsapparaat met uw telefoonlijn naar de alarmcentrale die 7 dagen per week, 24 uur per dag bemand is door verpleegkundigen. Via de microfoon in het alarmeringsapparaat kunnen wij u horen en hoort u ons. Als het nodig is komt er iemand naar u toe. Dat kan een mantelzorger zijn, of - als vanuit uw eigen omgeving geen mogelijkheden zijn - een verpleegkundige of verzorgende van Icare.

Kosten

Om gebruik te maken van de alarmering:

  1. Heeft u alarmeringsapparatuur en een abonnement op een meldbank nodig. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende verzekering kunt u wellicht de kosten voor het abonnement van de persoonsalarmering gedeeltelijk vergoed krijgen. Zorgcentrale Noord heeft diverse abonnementen en informeert u hier graag over.
  2. Als iemand in uw omgeving op de lijst kan worden gezet, die kan worden gebeld bij een oproep, geeft u dat door aan de meldbank.
  3. Als de mogelijkheden in uw netwerk te beperkt zijn, is professionele alarmopvolging een mogelijkheid. Zorgcentrale Noord kan met u bespreken wat de mogelijkheden en kosten zijn. Als u gebruik wilt maken van professionele alarmopvolging, dient u zelf een sleutelkluis te kopen (zie Ledenkorting). De kluis is nodig, zodat de hulpverlener van Icare bij u naar binnen kan als er iets aan de hand is.

Ledenkorting

Leden van Espria Ledenvereniging ontvangen korting op abonnement, apparatuur en installatiekosten. Klik hier voor meer informatie >

Meer informatie en aanvragen

Heeft u na het lezen nog vragen over personenalarmering, of wilt u zich aanmelden? Bel dan naar Icare Zorgcentrale, telefoonnummer 0900 88 33 of meld u hier aan.

 

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn