Kwaliteit

Toelichting Vragenlijst PREM Wijkverpleging

U heeft via Carenzorgt een uitnodiging gekregen om een vragenlijst in te vullen over klanttevredenheid. De vragenlijst is bedoeld voor klanten die wijkverpleging ontvangen of in de afgelopen maanden hebben ontvangen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

In deze toelichting leggen wij u uit hoe u de vragenlijst in kunt vullen. De vragenlijst zelf vult u in via de link die u van CarenZorgt hebt ontvangen.
Klik hier voor de toelichting. 

Zorgkaart Nederland

Wij nodigen u van harte uit uw waardering over Icare hier kenbaar te maken.

Klachten

Mocht u niet (geheel) tevreden zijn over onze zorgverlening, dan leest u hier hoe we daar samen iets aan kunnen doen.

HKZ

Icare is in het bezit van het landelijke kwaliteitskeurmerk HKZ. Dit certificaat geeft aan dat Icare voldoet aan alle voorwaarden om optimale en verantwoorde zorg te kunnen leveren. Lees meer>>

Openbare rapporten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voert periodiek inspectiebezoeken uit, ook bij Icare. De meest recente rapporten zijn in te zien op https://toezichtdocumenten.igj.nl/.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn