Bijpraten met mantelzorgers over dementie

Welzijnswerk Midden-Drenthe en Icare houden dinsdag 2 februari een themabijeenkomst over dementie.

Deze bijeenkomst is de derde van een serie en gaat in op de vraag wat het betekent om mantelzorger te zijn voor iemand met dementie. De bijeenkomst wordt zowel ’s middags (13.30 – 15.30 uur) als ’s avonds (19.30 – 21.30 uur) gehouden in het Karspelhuis aan de Karspelstraat 5 in Beilen. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel mantelzorgers als vrijwilligers. 

Icare en Welzijnswerk merken dat veel mantelzorgers zorgen voor een naaste met (een vermoeden van) van dementie. In dat zorgen kunnen mensen tegen allerlei zaken aanlopen, zaken die niet eenvoudig te begrijpen zijn. Ook vrijwilligers komen in aanraking met mensen met dementie. In deze bijeenkomst wordt er in gegaan op vragen als: wat te doen bij boosheid, verdriet, somberheid, machteloosheid, schaamte en andere voorkomende gevoelens en uitingen van emoties bij de naaste met dementie. En ook hoe omgaan met je eigen gevoelens en het uiten van je gevoelens. Zijn er (nog) geluksmomenten?

Informatie en aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot en met 1 februari. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@mantelzorgmiddendrenthe.nl of door te bellen naar 0593 52 34 50 en te vragen naar Grietje ten Hoeve. Bij haar kunt u ook terecht voor meer informatie.

Bron: De krant van Midden Drenthe

Geplaatst op: 26-1-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn