Aandacht voor inwoners die te maken hebben met dementie

De werkgroep Dementie is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in de gemeente Oldebroek. De werkgroep wil graag ondersteuning bieden aan inwoners die te maken hebben met dementie. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen wordt in de komende periode een speciaal kaartje verspreid. Hierop kunnen zorgvragers, mantelzorgers en vrijwilligers (anoniem) aangeven welke ondersteuning zij nodig hebben. Daarnaast kunnen zij aangeven of er behoefte is aan contact met de werkgroep Dementie. Het kaartje wordt door de deelnemende organisaties in de werkgroep uitgereikt aan inwoners waarvan zij weten dat er dementie speelt (in hun omgeving). Het kaartje is ook te vinden in Kulturhus de Talter in Oldebroek, dorpshuis De Brinkhof in Wezep en bij de huisartsen in de gemeente.

Het kaartje is onbeperkt geldig en kan altijd worden ingevuld. Door middel van de antwoordenveloppe kan het kaartje worden teruggestuurd afgegeven bij Senioren Wezep Oldebroek (SWO) in De Brinkhof. SWO verzamelt de kaartjes namens de werkgroep Dementie. Met deze actie wil de werkgroep Dementie graag in contact komen met inwoners. Door aan te geven waar de ondersteuningsbehoefte ligt, kan de zorg hier beter op afgestemd worden. Zo versterken en helpen we elkaar. De werkgroep Dementie bestaat uit vrijwilligersorganisatie SWO, ZorgSaam Oldebroek, belangenbehartiging mantelzorgers BMO, Alzheimer Noord West Veluwe, zorginstelling het Baken en Viattence en thuiszorgorganisatie Icare.

Geplaatst op: 15-5-2017

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn