Vormen van zorg

Medische behandeling

Het komt voor dat mensen die zich thuis als gevolg van ziekte niet kunnen redden en in het ziekenhuis worden opgenomen terwijl dit voor de behandeling niet nodig is. Als uw behandeling door de huisarts uitgevoerd kan worden, is het mogelijk om bij Icare te logeren met zorg in plaats van het ziekenhuis. Diverse locaties van Icare bieden een omgeving met zorg en zorggarantie en is duidelijk gericht op terugkeer naar uw eigen woning.

Herstelzorg na ziekenhuis opname

Wanneer u in het ziekenhuis behandeld bent maar u zich nog niet alleen thuis kunt redden, is logeren met zorg mogelijk. In een hotelachtige omgeving kunt u op krachten komen en aan uw verdere herstel werken. Vanuit uw logeeradres kunnen eventueel de zaken geregeld worden zodat u weer prettig thuis kunt wonen.

Respijtzorg bij overbelasting

Veel mensen zijn thuis afhankelijk van zorg van hun partner, familie, vrienden. Dit noemen we mantelzorg. Als de mantelzorg tijdelijk uitvalt als gevolg van vakantie of ziekte kan logeren met zorg een uitkomst bieden. Het kan ook zijn dat de mantelzorg doorlopend zwaarbelast is. In dat geval kan het een oplossing zijn dat u iedere week één of meerdere nachten uit logeren gaat waardoor de mantelzorger de tijd heeft om ‘op adem’ te komen.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn