CVA (beroerte/TIA)

Heeft iemand in uw omgeving een CVA gehad of heeft u zelf een beroerte doorgemaakt? Als u behoefte hebt aan hulp bij de veranderingen, komt de CVA-nazorgverpleegkundige van Icare bij u thuis voor een nazorggesprek.

Wat is CVA?

Andere woorden voor CVA zijn beroerte en stroke. Deze zijn te onderscheiden in een herseninfarct en hersenbloeding. CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident. Vrij vertaald is dit een ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Bij een herseninfarct is er een bloedvat afgesloten door een bloedpropje. Bij een hersenbloeding is er een scheurtje in het bloedvat gekomen. Hierdoor krijgt het naastgelegen hersenweefsel te weinig zuurstof en sterft af, daardoor kunt u misschien niet meer alles doen zoals u gewend was.

Een beroerte krijgen is een ingrijpende gebeurtenis zowel voor uzelf als uw omgeving. Als u een CVA heeft gehad kunt u thuis bezocht worden door een CVA-nazorgverpleegkundige van Icare. 

Wat doet de CVA-nazorgverpleegkundige?

Tijdens het eerste huisbezoek geeft de CVA-nazorgverpleegkundige u advies, instructie en voorlichting en beantwoordt zij al uw vragen. Indien nodig, verwijst de CVA-nazorgverpleegkundige u door naar verschillende (zorg)afdelingen of organisaties die u verder kunnen helpen. Er zijn meerdere gesprekken mogelijk. De CVA-nazorgverpleegkundige van Icare zal u begeleiden om zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van een CVA.

CVA-nazorgverpleegkundigen bij u in de regio

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak voor een huisbezoek of het stellen van een vraag. Hieronder vindt u de contactgegevens per regio. Ziet u uw regio er niet tussen staan? Bel dan met Icare Zorgcentrale, telefoonnummer 0900 88 33 (24 uur p.d., 7 dagen p.w. bereikbaar), we helpen u graag verder.

RegioNaam TelefoonnummerMailadres
RegioNoord en Midden Drenthe/GroningenNaam Saskia TijmsTelefoonnummer06 23 96 85 60MailadresCVAzorgNMD@icare.nl
Naam Marian BroeksemaTelefoonnummer06 30 03 10 97MailadresCVAzorgNMD@icare.nl
RegioZuid Oost DrentheNaam Marieke AlbertsTelefoonnummer06 83 00 84 77Mailadresm.alberts@icare.nl
RegioIJssel Zwartewater en West DrentheNaam CVA-verpleegkundigenTelefoonnummer(0522) 27 93 90Mailadresneurologieijzwd@icare.nl
RegioFlevoland Veluwe NoordNaam CVA-verpleegkundigenTelefoonnummer(0522) 27 75 96Mailadresneurologiezorg@icare.nl
RegioVeluwe ZuidNaam CVA-verpleegkundigenTelefoonnummer(0522) 27 70 20MailadresCVAZorgketen@icare.nl

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn