Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist is een zeer ervaren verpleegkundige met een masteropleiding. De verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige behandelingen met medische behandelingen en werkt zelfstandig naast een huisarts of medisch specialist.
 

Wat kan de verpleegkundig specialist voor u betekenen?

De verpleegkundige behandeling bestaat bijvoorbeeld uit aandacht voor preventie, leefstijl, ondersteuning en coaching waardoor u langer thuis kunt blijven wonen en daar complexere zorg kunt ontvangen. Hierdoor kan een ziekenhuisopname worden verkort of voorkomen.

De verpleegkundig specialist weet wat de mogelijkheden zijn voor de verzorging/behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten, bekeken door de verpleegkundige bril. En heeft ook geleerd om met een medische bril op naar lichamelijke en geestelijke klachten te kijken. De verpleegkundig specialist is wettelijk bevoegd om een behandeling te starten, bijvoorbeeld met medicijnen voorschrijven. Behandeling is altijd in samenspraak met u en/of uw mantelzorgers, gericht op kwaliteit van leven.

De combinatie van zowel medische als verpleegkundige behandelingen maakt de verpleegkundig specialist tot een waardevolle en efficiënte zorgverlener.
 

Meer informatie

Benieuwd naar wat de verpleegkundig specialisten van Icare voor u kunnen betekenen? Bekijk dan dit filmpje.

Lees hier het artikel over 'Specialistische wondzorg thuis leidt tot snellere genezing van complexe wonden'.

Neem contact met ons op via Icare Zorgcentrale, 0900 88 33 (24 uur per dag, 7 dagen per week)

Voordelen voor de huisarts

De huisarts kan een beroep doen op specialistische kennis en inzet van de verpleegkundig specialist en daarmee het eigen spreekuur en/of workload ontlasten. Verpleegkundig specialist en arts vormen samen een goed team voor integrale
aanpak van complexe zorgvraagstukken in de toekomst.

Klik hier voor meer informatie voor verwijzers.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn