Menu

Een mooie samenwerking met alle aandacht voor de mantelzorgers

Samenwerking

Misschien hebt u het al in de krant gelezen dat de gemeente Borger-Odoorn samen met de 11 andere gemeentes, de provincie Drenthe, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland in Drenthe werken aan een dementievriendelijke provincie. In dit kader hebben welzijnsorganisatie Andes, de verpleegkundigen Geriatrie Gerontologie van Icare beschermd wonen (locatie de Herik en de Boerderij) en de gemeente Borger-Odoorn samenwerking gezocht met elkaar.

Het geven van Mantelzorg is iets vanzelfsprekends; het overkomt je en je doet het met liefde. Ook op het moment dat je partner opgenomen is blijf je mantelzorger. Het is wenselijk als mantelzorger goed te zorgen voor uzelf en af en toe iest leuks te doen. Daarom hebben wij 10 april jl., twintig mantelzorgers een mooie middag kunnen aanbieden waarin we met elkaar een paasstuk hebben gemaakt en er ook gelegenheid was om ongedwongen met elkaar te kunnen spreken en steun te vinden bij elkaar. Het uitoefenen van de rol van mantelzorger kan er toe leiden dat rollenpatronen in relaties veranderen. Deze workshop vond plaats bij Tuin & Hof, zij hebben in samenwerking met Andes en Icare de mantelzorgers een verzorgde middag bezorgd. Tijdens de middag heeft Wethouder Nynke Houwring de workshop geopend en verschillende gesprekken gevoerd met de mantelzorgers.

Wij kijken terug op een zeer waardevolle middag waarin de mantelzorgers even hebben kunnen ontspannen en waar mooie gesprekken plaats hebben gevonden.

De eerste stappen voor een functionele samenwerking tussen de gemeente, Andes en Icare zijn gezet. Waarbij een vervolg van deze samenwerking niet uit zal blijven.