Cookies

Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Menu

Koken op hoog niveau voor bewoners woonzorglocaties Icare

Afbeelding: Professionele kok in Altingerhof

In de woonzorglocaties van Icare in Drenthe worden maaltijden vers bereid. Met ingrediënten die zoveel mogelijk lokaal worden ingekocht. De zorgmedewerkers zijn gewend om voor meerdere mensen te koken en bewoners genieten dan ook dagelijks van het huiselijke ritueel van samen het eten voorbereiden en de tafel dekken. De geur van de gerechten die op het fornuis staan te pruttelen of in de oven staan te garen zorgt voor een gezonde eetlust. Toch vinden de medewerkers het tijd voor een volgende stap; nóg lekkerder eten dat professioneel is bereid en past bij de verschillende diëten van bewoners. Om dat te bereiken gaat een professionele kok de zorgmedewerkers daarbij begeleiden.

Icare deed eind vorig jaar al wat ervaring op met de samenwerking van koks van ’t Wapen in Assen, die vanwege de coronamaatregelen tijdelijk hun normale werk in het restaurant niet konden doen. Dat smaakte naar meer. Met de inzet van het landelijk beschikbaar gestelde kwaliteitsbudget voor de verpleeghuiszorg wordt dat mogelijk gemaakt. Gestart wordt in de kleinschalige woonzorglocatie Altingerhof in Beilen. Medewerkers zijn erg enthousiast over het initiatief. De bedoeling is dat de kok ook medewerkers van de andere locaties van Icare gaat opleiden. Naast de maaltijden krijgt ook de ambiance, dus de sfeer rondom het maaltijdmoment, aandacht van de kok.