Menu

Lintje voor 30 jaar vrijwilligerswerk

Lintje voor vrijwilligerswerk

Al bijna 30 jaar is Cees Lanting vrijwilliger in Dekelhem. Daarnaast kunnen verschillende verenigingen in Gieten ook rekenen op de inzet van Cees. Dat verdient een lintje! Op 26 april werd Cees daarom geridderd in de Orde van Oranje Nassau, door burgemeester Ton Baas van de gemeente Aa en Hunze.

Cees is een graag geziene vrijwilliger in Dekelhem. Hij begon ooit als chauffeur op de bus voor bezoekers van de dagbesteding. Nu verzorgt Cees dagelijks de geitjes en kippen die in de dierenweide van Dekelhem gezellig rondscharrelen. Bewoners weten hem altijd te vinden als er iets met de dieren aan de hand is.

Henriëtte Heeling, medewerker van Dekelhem, is blij met Cees. “Dankzij Cees kunnen bewoners en medewerkers van Dekelhem ook ieder jaar weer genieten van een prachtige, grote kerstboom die hij buiten neerzet en van lichtjes voorziet. De boom wordt geleverd door de ijsverereniging van Gieten, waar Cees ook actief is als vrijwilliger. En elk voorjaar zorgt Cees er verder nog eens voor dat de tuinmeubelen op het terras komen te staan, zodat de bewoners weer lekker buiten kunnen zitten.”

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor Dekelhem, vertelt Henriëtte. “We zijn heel trots op Cees, geweldig hoe hij zich inzet voor de gemeenschap en de bewoners van Dekelhem. We zijn natuurlijk ook trots op onze andere vrijwilligers. Die verdienen wat ons betreft ook een pluim!”

Meer weten over vrijwilligerswerk in Dekelhem? Neem contact op via vrijwilligerswerk@icare.nl.

Lintje voor vrijwilligerswerk
Lintje voor vrijwilligerswerk
Lintje voor vrijwilligerswerk