Menu

Geluk bij een ongeluk

Dhr en Mevr Sikkens - koppelbed

4 maart 2020 - Dit zijn meneer en mevrouw Sikkema, 82 en 83 jaar oud. Mevrouw Sikkema woont in kleinschalige woonzorgvoorziening Kloosterakker te Assen. Meneer Sikkema woont nog thuis. Twee weken geleden moest hij geopereerd worden aan zijn hand, waarna hij een paar weken moest revalideren. 

Op 19 februari kregen de medewerkers van Kloosterakker een telefoontje van meneer Sikkema en zijn dochter met de vraag of dat in Kloosterakker mocht, zodat hij fijn bij zijn vrouw kon zijn. “Daar konden wij natuurlijk geen nee tegen zeggen! “, vertelt manager woonzorg Tomas Klop. “Binnen een dag konden wij de tijdelijke opname mogelijk maken en hebben we een koppelbed geplaatst. Een soort geluk bij een ongeluk voor het echtpaar.”

Een koppelbed is een extra bed dat je bijvoorbeeld aan een hoog/laagbed kunt bevestigen. Je koppelt beide bedden aan elkaar en je maakt er in een handomdraai een tweepersoonsbed van. Daardoor kun je bij elkaar liggen, elkaars hand vasthouden of tegen elkaar aankruipen. De woonzorglocaties van Icare in Drenthe beschikken over een aantal van deze bedden, die zij onderling kunnen uitwisselen. 

Dhr. en Mevr. Sikkens