Menu

Kom kennis maken met kleinschalige woonvoorziening Kloosterakker op Nationale Ouderendag.

winkelcentrum Kloosterveen

Vaart Welzijn organiseert op 4 oktober, Nationale Ouderendag, een markt in Kloosterveste. Kloosterakker is daarbij aanwezig. De kleinschalige woonvoorziening van Icare wil naast het wonen vooral vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen. Annette Hovenkamp is dagbestedingscoach in Kloosterakker. “Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de bewoners van Kloosterakker. De bezoekers van de markt willen we daarnaast graag vertellen wat vrijwilligerswerk jóu kan opleveren. Bijvoorbeeld de gezellige momenten met elkaar, het gevoel van zingeving en de ervaring die je opdoet.”

Vrijwilligers worden goed begeleid en ondersteund in Kloosterakker. Ze zorgen voor gezelligheid en net dat beetje meer aandacht voor de veelal dementerende bewoners. “We zitten hier op een prachtige locatie en kijken uit op het winkelcentrum van Kloosterveste”, zegt Annette. “Vrijwilligers gaan daarom bijvoorbeeld graag even met bewoners naar de winkel, of in het centrum een kopje koffie drinken.” Dat kan ook in het onlangs vernieuwde Grand Café de Treffer. Naast koffie wordt daar ook een kleine lunch geserveerd. “Voor mensen die graag eens bij ons binnen willen kijken, organiseren wij op 1 november een open huis met rondleiding.”

Bezoekers van de markt kunnen ook kennis maken met de Vriendenstichting van Kloosterakker, deze stichting zorgt voor vele extra’s voor bewoners van Kloosterakker.

De markt is op 4 oktober, van 10.00 -12.00 uur, in winkelcentrum Kloosterveste te Assen. Voor meer informatie over de rondleiding in Kloosterakker op 1 november, kan gebeld worden met Kloosterakker Icare (0592) 85 36 00.