Menu

Tweede bewonersvakantie ook een groot succes

Bewonersvakantie

Bewoners en medewerkers van Icare’s kleinschalige woonvoorziening Kloosterakker in Assen gingen afgelopen week samen op vakantie naar Orvelte. Van dinsdag tot donderdag waren zij te gast op een prachtige locatie: de Orvelter Hof. Eerder dit jaar ging ook al een aantal bewoners en medewerkers van Kloosterakker op vakantie naar de gezellige vakantieboerderij. Een waardevolle en mooie ervaring, vond iedereen.

“We hebben heerlijk gewandeld en genoten van de natuur”, vertelt Anja Lukte, woonzorgbegeleider in Kloosterakker. “Ook brachten we samen een bezoekje aan het museumdorp Orvelte.” Een rondje met de paardentram en de oude ambachten maakten mooie herinneringen los, veel werd herkend. Een uitgebreide lunch in De Schenkerij zorgde voor een gezellig rustpunt in het programma. “De muziekagoog Peter kwam ‘s avonds langs om gezellig met elkaar muziek te maken en te zingen. De bewoners hebben erg genoten van de muziek, lekker eten en de persoonlijke aandacht. We hadden veel plezier met elkaar.”

De vakantie is mogelijk gemaakt door Waardigheid en Trots. Daarmee stelt de overheid extra geld ter beschikking voor onder andere een zinvolle dagbesteding in verpleeghuizen. Woonzorglocatie Kloosterakker heeft ervoor gekozen om een deel van dat budget in te zetten voor de bewonersvakantie. “Het was een fantastische ervaring, iedereen heeft zichtbaar genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar!”, vinden Anja en haar collega’s.