Dagactiviteitencentrum de Donk

Dagbesteding

Een prettige dagbesteding draagt bij aan een gevoel van erbij horen, van betekenis zijn. Het geeft structuur aan de dag en stimuleert het opdoen van sociale contacten. Een prettige dagbesteding geeft kleur aan de dag. Het voorkomt een eenzaam gevoel, het ontlast mantelzorgers en het maakt langer thuis wonen mogelijk.

Dagbehandeling

Dagbehandeling is voor ouderen die zelfstandig wonen, maar enige ondersteuning nodig hebben bij het invullen van de dagstructuur. U krijgt de benodigde behandelingen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist. Het afwisselende programma draagt er aan bij dat u zolang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

 

Vierackers biedt voor 24 cliënten dagbesteding en dagbehandeling aan, en verzorgt verschillende activiteiten en trainingen zoals bijvoorbeeld geheugentraining.
De dagbesteding/dagbehandeling is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 16.00 uur. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten. Daarna bestaat er de mogelijkheid om even te rusten. Het vervoer van huis naar Vierackers en weer terug gaat met een 9-persoons (rolstoel)bus.

Lachende bewoners


"We beginnen met gezellig samen
koffie drinken en bijpraten,
daarna zien we wel wat we gaan doen.

Niets moet, alles mag!"

Meer informatie?

Heeft u vragen of wenst u informatie over de mogelijkheden van dagbesteding/dagbehandeling in de Vierackers? Dan kunt u contact opnemen met:

Contact met dagactiviteitencentrum De Donk
Telefoonnummer: 06 21 85 52 97

 

Indicatie aanvragen

Dagbesteding

Dagbesteding is vanaf januari 2015 de verantwoordelijkheid van gemeenten. Voor het aanvragen van een indicatie kunt u contact opnemen met de gemeente Assen.

Dagbehandeling

Dagbehandeling wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg. Een indicatie kunt u aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn