vrouw met hand
Persoonlijke zorg, ook in onze verzorgings- en verpleeghuizen
Pauze Start

Diverse vormen van zorg

Verzorgd wonen; zelfstandig wonen met zorg

Uw appartement heeft een ruime entree, een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een douche met toilet en wastafel. Alle appartementen zijn ruim en drempelvrij. Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat u op een prettige en veilige wijze kunt wonen.

Beschermd wonen; appartementen met verpleeghuiszorg

Deze appartementen zijn speciaal geschikt voor mensen met dementie. Op een groot aantal locaties heeft u een eigen appartement met badkamer en toilet of een tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer. Het appartement/de kamer is voorzien van een hang/legkast en een hoog/laagbed. Met uw persoonlijke spulletjes kunt u uw kamer naar eigen smaak inrichten. Elk appartement beschikt over een railsysteem waaraan u schilderijen, foto’s of andere zaken kunt ophangen. Elke dag wordt er samen met u en de andere bewoners afgesproken wat er wordt gegeten. De boodschappen worden gedaan en samen zet u een lekkere, verse maaltijd op tafel. Steeds vaker geven familieleden aan dat ze het gezellig en leuk vinden om mee te koken en dat juichen we toe.

Somatische zorg

Voor mensen met lichamelijke klachten of ziekten zoals reuma, ziekte van Parkinson, beroerte e.d. biedt Icare verpleging en behandeling.

Revalidatie zorg

Patiënten worden steeds sneller uit het ziekenhuis ontslagen. Dat betekent echter niet dat zij direct weer 'de oude' zijn. Een ziekte of operatie is ingrijpend en daarvan herstellen kost tijd. Het is heel begrijpelijk dat u zich thuis nog niet meteen zo goed kunt redden als voor de opname. Dan biedt revalidatiezorg een tijdelijke oplossing.

Overbruggingszorg

Heeft u een Wlz indicatie en aangegeven te willen verhuizen naar een locatie waar Wlz zorg geleverd wordt? Als u daar nog niet naar toe kunt of wilt verhuizen, is er de mogelijkheid van overbruggingszorg. Uw overbruggingszorg wordt geregeld door uw voorkeursaanbieder. Dit is de zorgaanbieder waarbij u op de wachtlijst staat voor zorg met verblijf (dossierhouder) of de zorgaanbieder van wie u zorg thuis in de vorm van een vpt of mpt wilt ontvangen. Als u de status heeft van wens wachtend of slapend wachtend is de overbruggingszorg max. 12 maanden en in geval van ‘ actief wachtende’ max. 6 maanden.

Onze wijkverpleegkundige, dan wel het klantadviescentrum (telefoonnummer 088 – 38 33 030) kan u meer informatie geven over overbruggingszorg. In wet- en regelgeving is vastgelegd op welke wijze de inzet van uren en max. duur van de zorg geleverd mag worden. Ook kunt u met ons overleggen in welke vorm u de zorg geleverd wilt hebben. De mogelijkheden zijn zorg in natura (Zin), Volledig pakket thuis (VPT), modulair pakket thuis (MPT) en Persoons gebonden budget (PGB).

Dagbesteding

Een prettige dagbesteding draagt bij aan een gevoel van erbij horen, van betekenis zijn. Het geeft structuur aan de dag en stimuleert het opdoen van sociale contacten. Een prettige dagbesteding geeft kleur aan de dag. Het voorkomt een eenzaam gevoel, het ontlast mantelzorgers en het maakt langer thuis wonen mogelijk.

Dagbehandeling

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn