Het zorgteam staat voor u klaar

Zorg op maat

In een zorgleefplan worden uw wensen en behoeften vastgelegd. U kunt denken aan; hobby's of activiteiten die u graag onderneemt, wat u nog zelf kunt en wat wij van u kunnen overnemen. Familie of naasten betrekken wij zoveel mogelijk bij de zorg. Wat deed uw familielid of naasten nog voor u? Wat willen zij blijven doen? We bespreken graag de wensen.

Verzorgd wonen

Huisarts en tandarts
U kunt uw eigen huisarts en tandarts aanhouden. Mocht u niet uit hetzelfde dorp of stad komen dan is het aan te raden om een huisarts/tandarts in de buurt te zoeken.

Apotheek en medicatie
Diverse locaties hebben afspraken gemaakt met een apotheek over de levering van medicatie. Dit kan betekenen dat u een overstap moet maken naar deze apotheker. De apotheek levert de medicatie via het Baxter-systeem waarin de medicijnen afzonderlijk op datum en tijdstip zijn verpakt.

Beschermd wonen

Specialist ouderengeneeskunde
De specialist ouderengeneeskunde neemt de taken van uw huisarts over en overlegt met u over de behandeling en ondersteuning die u nodig heeft. U kunt ook hulp krijgen van andere deskundigen waaronder een psycholoog, fysiotherapeut, logopedist en maatschappelijk werker.

Kwaliteitskader beschermd wonen
Hieronder vindt u de informatie over het kwaliteitskader bij de locaties beschermd wonen van Icare. Wilt u weten wat het kwaliteitskader inhoudt, klik hier.  
- Personele samenstelling locaties Icare Drenthe
- Cijfers kwaliteitskader locaties Icare Drenthe

Beweging- en belevingsgerichte zorg

Geestelijke verzorging

Heeft u behoefte aan een gesprek over het geloof, rouwverwerking of andere zaken waar u mee zit. Dan kunt u terecht bij de geestelijke verzorger of u gelovig bent of niet. Bij Icare zijn mensen van alle levensbeschouwelijke overtuigingen meer dan welkom.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn