Diëtetiek

Voeding is erg belangrijk als het gaat om gezondheid en het welzijn,  maar ook tijdens ziekte en het herstel daarvan is voeding een belangrijk onderdeel. Denk maar eens aan de hoeveelheid energie dat een lichaam nodig heeft om het herstel te kunnen volbrengen. Deze energie moet ergens vandaan komen en dit halen we voor een groot deel uit voeding.

Maar ook wanneer ons lichaam niet hoeft te herstellen na een ziekteperiode is voeding erg belangrijk. De verhouding tussen energie verbruik en energie inname moet in verhouding wil het gewicht stabiel zijn. Wanneer een van beide uit balans is, komen we aan in gewicht of vallen we juist af.

Eten is veel meer dan alleen het lichaam voeden. Denk maar eens aan het genot wat het met zich meebrengt, de gezelligheid of de regelmaat wat structuur kan geven aan een dag. Bij bijvoorbeeld vermindering van eetlust worden dus verschillende componenten rondom voeding verstoord.
 

Wat doet de diëtist?

Tijdens een eerste afspraak, het intake consult, bespreken we uw beperking, klacht en/of doel en maken hier een plan op. Hoe kan het dat u dit zo ervaart en wat is voor u de oplossing? Een oplossing voor de een, hoeft niet de oplossing voor een ander te zijn. We denken hier in kleine stapjes om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij het doel terecht te komen. Denk hierbij aankomen of juist afvallen in gewicht, suikerspiegel reguleren, kennis vergroten en noem maar op.

De duur van een eerste behandeling duurt ongeveer een uur.  Vervolg consulten zijn gemiddeld gezien tussen de 15 en 30 minuten.

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn