Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Icare PG team Smilde

Contact met Icare:
Telefoon team: (0522) 27 70 22
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur
zaterdag en zondag van 8.00 to 12.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur

Telefoon zorgcentrale: 0900 88 33
24 uur per dag, 7 dagen per week.

Contact met de wijkverpleegkundige:
Telefoon: 
Renate Herben 06 23 90 50 77
E-mail: r.herben@icare.nl

Over ons
Wij zijn een klein team, zodat u zo vaak als mogelijk dezelfde verzorgende kan krijgen. Wij als verzorgenden hebben een grote affiniteit met psychogeriatrische zorg en zijn hierin geschoold. Wij bieden zorg aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen. Vooral bij beginnende geheugenproblemen is het signaleren in de thuissituatie (zoals risicovolle situaties) een belangrijk onderdeel van onze zorg, evenals het bieden van rust en structuur.

Ons doel is dat u zich vooral veilig en geborgen voelt in uw eigen huis en tijdens onze zorgmomenten. Ook willen we met onze zorg uw familie en mantelzorgers ondersteunen, zodat zij naast ons de zorg voor u zolang als nodig kunnen volhouden. Door de juiste zorgvraag in kaart te brengen, wordt er belevingsgerichte zorg gegeven.

De zorg die wij geven bestaat onder andere uit:

  • Dag opstart en afsluiten van de dag.
  • Hulp bij wassen en kleden
  • Ondersteuning en toezicht op het maken en nuttigen van de maaltijden.
  • Medicatie inname
  • Begeleidingsmomenten, zoals samen een spelletje doen, kopje thee drinken of een boodschapje doen.

De wijkverpleegkundige van het team kan zorgbegeleider (Casemanager) van u worden. Dit betekent dat zij het vaste aanspreekpunt van u wordt en alle contacten die nodig zijn onderhoud en op elkaar afstemt. Uiteraard in samenspraak met u en uw naasten. Ook zal de wijkverpleegkundige huisbezoeken afleggen om samen met u en uw naasten de zorg door te spreken en zo te bekijken of alles naar wens verloopt. Er kan altijd contact opgenomen worden met de wijkverpleegkundige en/of het team voor vragen ed. Dit kan telefonisch, via de mail of u kunt langskomen op ons kantoor. Zie hiervoor de gegevens op deze pagina.