Ergotherapie

Aangepast bestek

Wanneer u door het ouder worden, een ziekte of handicap dagelijkse activiteiten niet meer, zoals u gewend was uit kunt voeren, kunt u terecht bij de ergotherapeut.

Wij adviseren over huisaanpassingen en hulpmiddelen, zoals een aangepaste keuken of bestek. Maar denk ook aan dagelijkse bezigheden zoals uzelf verzorgen, het uitvoeren van huishoudelijke taken en prettig liggen in bed of zitten in de stoel. Hierbij kunnen we een activiteit oefenen en handelingen opnieuw of op een andere manier aanleren. Maar u kunt ook denken aan advies en begeleiding van mensen met geheugenproblemen, dementie en hun mantelzorger. Daarnaast adviseert de ergotherapeut ook aan gemeenten over verstrekkingen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Wij nemen eerst een intakegesprek af en observeren uw handelen. Dan maken we samen een behandelplan met de doelen die prioriteit hebben. Na de behandeling evalueren we samen of de doelen zijn behaald. Wij behandelen bij u thuis, op het werk, tijdens studie, sport/spel/hobby of bij ons in de praktijk.

Wij verlenen onze zorg in een straal van 25km rondom Assen. Een verwijzing is niet nodig en wij komen op huisbezoek.

 

Uitspraken van klanten

Ergotherapie in de huizen van Icare

"Met tips en wat handigheidjes kan ik weer zelf douchen en mijn eten klaarmaken wat eerder moeilijk ging door de pijn in mijn handen."

"We hebben uitgeprobeerd hoe ik de zorg voor mijn vrouw zo goed mogelijk uit kan voeren,
minder tillen, rustig blijven en ook tijd voor mezelf overhouden."

 

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn