Ambassadeurs komen op voor de wijkverpleging

Ambassadeurs komen op voor de wijkverpleging

Afgelopen juni op het congres voor de wijkverpleging heb ik een afspraak kunnen maken met minister Hugo de Jonge om van gedachten te wisselen over de wijkverpleging. De minister gaf aan al veel gehoord te hebben over en van de ambassadeurs, en dat hij graag nog eens in gesprek zou gaan met een aantal van hen. 14 augustus was het zover. In totaal 40 ambassadeurs wijkverpleging en verzorging waren vertegenwoordigd. Vanuit Icare waren de verzorgende ambassadeurs Wilma Noordam en Henriëtte van den Broek aanwezig.

In een voorbespreking met o.a. Marieke Schuurmans en Mariska de Bont hebben we vier gesprekthema’s geselecteerd. Dit waren; de indicatiestelling door de wijkverpleegkundigen, preventie, opleiding en scholing en samenwerking. Alle vier onderwerpen zijn voorbereid door een klein aantal ambassadeurs. Na een gemeenschappelijke lunch gingen deze ambassadeurs in gesprek met de minister. De anderen waren als toehoorder in de zaal.

We hebben in een ontspannen sfeer de waarde van het ambassadeurstraject kunnen laten zien, de evaluatie van het traject (infographic) kunnen overhandigen aan de minister en knelpunten in onze dagelijkse praktijk kunnen aangeven. Wilma, Henriette en ik zijn weer een hele ervaring rijker, en kunnen terug kijken op een leuke maar ook leerzame dag.

Saskia Bouma de Vries
Wijkverpleegkundige Dalen
Ambassadeur voor de wijkverpleging

Lees hier het officiële persbericht vooraf aan deze ontmoeting.

in gesprek met Hugo de Jonge
in gesprek met Hugo de Jonge
in gesprek met Hugo de Jonge
in gesprek met Hugo de Jonge
Geplaatst op: 15-8-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn