Beveiligingsincident Nedap

Afbeelding: carenprintscreen

Icare is één van de zorgorganisaties die getroffen is door een beveiligingsincident bij Carenzorgt.nl van Nedap. Nedap heeft meteen maatregelen genomen. Helaas kon niet worden voorkomen dat ook van klanten van Icare informatie is gedownload uit het zorgportaal Carenzorgt. Op dinsdag 25 oktober werd Icare hier door Nedap over geïnformeerd.

Icare vindt privacy en beveiliging van gegevens zeer belangrijk en wij hebben hier doorlopend de aandacht voor. Icare heeft van dit incident dan ook direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Icare betreurt het zeer dat dit incident heeft kunnen plaatsvinden. Betreffende klanten hebben een bericht ontvangen.

Nedap heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie en Nedap staat in contact met hen. De politie is direct na de aangifte een onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond.

Over Carenzorgt.nl
Carenzorgt.nl is een digitale omgeving waar mensen en zorginstanties informatie met elkaar uitwisselen. Het systeem wordt gebruikt door bijna een half miljoen mensen en ruim 9.000 zorgaanbieders. Nedap is de leverancier van Carenzorgt.nl.

Meer informatie
Over hoe er bij Icare wordt omgegaan met persoonsgegevens, vindt u op onze website.

Aanvullende informatie vindt u ook op de website van Carenzorgt.nl. Een belangrijke tip die u daarin leest is om uw wachtwoord aan te passen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Icare via algemeen telefoonnummer 0900 88 33.

Laatste update: 22 november 2022

Geplaatst op: 26-10-2022

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn