Chief Nursing Information Officers bij Icare Verpleging en Verzorging

CNIO

Icare heeft twee Chief Nursing Information Officers (CNIO) aangesteld om te zorgen dat de dagelijkse praktijk en ICT-toepassingen goed op elkaar aansluiten.

Casemanager dementie Lourien Meulenbeld en gespecialiseerd verpleegkundige Sandra Gerrits gaan deze rol vervullen. “We gaan helpen om de ICT-toepassingen beter te laten aansluiten op de praktijk. We denken en beslissen mee over hoe digitalisering ons goed kan ondersteunen. Ons doel is om het voor onze collega’s, klanten en (familie van) bewoners eenvoudiger te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan eenvoudiger registreren of gedigitaliseerde overdracht.”

Vanuit hun dagelijks werk en uit direct contact met collega’s, klanten en bewoners weten zij goed waar eventuele verbeterpunten zitten. “Die ervaring en informatie nemen we mee naar overleggen waar we samen beleid maken over ICT-toepassingen binnen Icare.”

Icare werkt sinds 2021 ook met Digicoaches. Dat zijn coachende en digitaal vaardige medewerkers die hun collega’s ‘on the job’ coachen om stap voor stap digivaardigheden op peil te krijgen en te houden. Directeur zorg Gia Wallinga legt uit waarom digitalisering hoog op de agenda staat bij Icare. “Digitalisering is belangrijk om ook op langere termijn goede zorg toegankelijk te houden. Daarnaast kunnen goed doordachte ICT-oplossingen, die aansluiten op de zorgpraktijk, bijdragen aan kwaliteit van zorg voor onze klanten en bewoners én aan het verminderen van werkdruk van onze zorgmedewerkers.”

Geplaatst op: 27-1-2022

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn