Stichting Diva Dichtbij zingt voor bewoners van Vierackers

Vierackers - Stichting Diva dichtbij zingt

Speciaal voor de bewoners van kleinschalig woonvoorziening Vierackers verzorgde diva Marianne van Houten van Stichting Diva Dichtbij onlangs een optreden. Tijdens een kleinschalig en intiem optreden in ontmoetingsruimte 'de Trefkoel' bracht zij prachtige liederen ten gehore.

Het repertoire varieerde van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Door de grote variatie was er voor elke bewoner een moment van herkenning. “Het is dan fijn om te zien hoe de bewoners er op reageren in de vorm van een woord, beweging, lach of een traan. Het optreden van een Diva is voor vele bewoners een moment van geluk. En zo’n moment wens je toch iedereen,” zegt Betty Vogelzang, dagbestedingscoach in Vierackers.

Stichting Diva Dichtbij
Stichting Diva Dichtbij treedt op voor langdurig zieke mensen die niet meer zelf naar het theater kunnen. De organisatie is in 2007 opgericht en telt inmiddels tien diva's en een divo. In 2015 verzorgden zij bijna 400 optredens door heel Nederland. Daarmee brachten zij meer dan 13.000 mensen die langdurige zorg nodig hebben, hun familieleden en verzorgenden een moment van geluk en verlichting. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van de optredens, zowel op de verzorgden als op hun verzorgers. Er is veel vraag naar de optredens van Diva Dichtbij. Voor meer informatie kunt u kijken op www.divadichtbij.nl

Geplaatst op: 22-2-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn