Geriatrische revalidatie in de Boshof vernieuwd

Geriatrische revalidatie Boshof vernieuwd

Onder grote belangstelling is op donderdag 12 juni de nieuwe fysiotherapieruimte in woonzorgcentrum de Boshof in Assen geopend. Mevrouw Aukje van Roeden (97 jaar), die de openingshandeling heeft verricht door symbolisch de brug van geriatrische revalidatie over te lopen tussen ziekenhuis en thuis, heeft twee keer hiervan gebruik gemaakt. Hierdoor kon zij langer en gelukkiger thuis blijven wonen en een actieve vrijwilliger blijven in de Vijverhof in Assen. De vernieuwde fysiotherapieruimte met nieuwe apparatuur erbij is een onderdeel van een grondige renovatie van de Boshof. Zo zijn er ruimere eenpersoonsappartementen gecreëerd die helemaal voldoen aan de eisen van deze tijd. Iedere appartement heeft een eigen douche en toilet, en een keuken met koelkast. De nieuwe ontmoetingsruimte biedt de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken of de krant te lezen. Ook is er een Wifi-aansluiting gekomen.

 

Geriatrische revalidatiezorg

Geriatrische revalidatiezorg is een belangrijke schakel tussen ziekenhuis en weer veilig thuis kunnen wonen. Er wordt samen met de klant een intensieve revalidatieprogramma gemaakt. Dat betekent in de meeste gevallen twee keer per dag fysiotherapie. Is het revalidatieprogramma klaar dan kan de klant thuis nog nazorg krijgen van de fysiotherapeut.

De fysiotherapeuten zijn steeds bezig om de geriatrische revalidatiezorg te verbeteren. Zo zijn ze er plannen om mensen voorbereidend op een operatie al te laten oefenen om de spieren sterker te maken zodat herstel na de operatie voorspoediger gaat en een fitnessprogramma voor ouderen te ontwikkelen.

 

Respijtzorg bij overbelasting van mantelzorgers

Veel mensen zijn thuis afhankelijk van zorg van hun partner, familie, vrienden. Dit noemen we mantelzorg. Als de mantelzorg tijdelijk uitvalt als gevolg van vakantie of ziekte kan ‘logeren met zorg’ een uitkomst bieden. Het kan ook zijn dat de mantelzorg doorlopend zwaarbelast is. In dat geval kan het een oplossing zijn dat u iedere week één of meerdere nachten uit logeren gaat waardoor de mantelzorger de tijd heeft om ‘op adem’ te komen.

 

Voor meer informatie over geriatrische revalidatiezorg, de fysiotherapie of logeren met zorg kunt u contact opnemen met woonzorgcentrum de Boshof, Beilerstraat 38 in Assen, telefoon (0592) 33 22 22

Geplaatst op: 16-6-2014

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn