Gia Wallinga van Icare voorzitter V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen

Gia Wallinga
Gia Wallinga

Gia Wallinga, rayonmanager van Icare Verpleging en Verzorging in Flevoland, is op 23 januari unaniem en met luid applaus gekozen tot voorzitter van de V&VN-eerstelijnsverpleegkundigen. V&VN is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Zij zal deze functie naast haar baan als rayonmanager bij Icare oppakken.

Gia, ooit zelf begonnen als wijkverpleegkundige, wil zich in haar nieuwe functie hard maken voor de wijkverpleegkundigen in Nederland: “De wijkverpleegkundige heeft een belangrijke positie binnen onze gezondheidszorg. Zij staat direct naast cliënten en inwoners van een wijk, weet wat in de wijken gebeurt en hoe het zorg- en sociale netwerk in elkaar zit. Door hierin te werken aan behoud van gezondheid (zowel bij jeugd als bij ouderen) en zorgverlening te bieden waar het nodig is, blijven de cliënten regie over hun eigen leven houden. Ik wil die positie voor wijkverpleegkundigen behouden en versterken, zeker nu de gezondheidszorg fors verandert. Niet alleen als rayonmanager bij Icare, maar zeker ook in mijn nieuwe functie als voorzitter van de Eerstelijnsverpleegkundigen bij de V&VN. Samenwerking met partners zoals huisartsen, ziekenhuizen en welzijn is daarin natuurlijk van belang.”

Bij Icare geeft Gia vorm aan Excellente zorg, een programma van de V&VN waar Icare samen met andere zorgorganisaties aan deelneemt. Excellente zorg staat voor de beste zorg aan cliënten, geboden door verpleegkundigen die met passie hun beroep vervullen. Door de combinatie van haar functie als rayonmanager en voorzitter Eerstelijnsverpleegkundigen, hoopt Gia nog meer haar steentje te kunnen bijdragen aan Excellente zorg.

Geplaatst op: 31-1-2014

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn