Bewoners Kloosterakker genieten, dankzij Lions Club Assen en Rabofonds, van nieuw aangekleed terras

Kloosterakker - groenproject Rabofonds en Lions Club Assen

Donderdag 17 maart was er volop bedrijvigheid in Kloosterakker in Assen. Vrijwilligers van de Lions Club in Assen zetten zich in om de plantenbakken en de kruidentuin voor de bewoners opnieuw in te planten.

Kloosterakker is een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. Dagbestedingscoach Annette Hovenkamp vertelt: “Het welzijn van onze bewoners staat altijd voorop. Bewegen en buiten zijn is voor  dementerende ouderen echt heel belangrijk. Daarom waren we ook heel erg blij toen het Rabofonds ons een mooi bedrag schonk waarmee we onze terrassen van nieuwe beplanting konden voorzien. Ook is de kruidentuin helemaal opnieuw ingeplant. De kruidentuin is op hoogte zodat de bewoners zelf de kruiden kunnen verzorgen en oogsten. We gebruiken de kruiden voor het gezamenlijk koken van de maaltijden.”

Een groep vrijwilligers van de Lions Club heeft ervoor gezorgd dat alle nieuwe planten in de plantenbakken werden gepot. Daarnaast nam de Lions Club voor de bewoners ook nog mooie potten met kleurrijke violen mee. De bewoners van Kloosterakker kunnen dit voorjaar lekker buiten genieten van mooie planten, fleurige bloemen en geurige kruiden.

Kloosterakker - groenproject Rabofonds en Lions Club Assen
Kloosterakker - groenproject Rabofonds en Lions Club Assen
Geplaatst op: 21-3-2016

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn