Wat is het effect van een Longpunt?

Afbeelding: Logo Longfonds

Astrid Koopmans, longverpleegkundige bij Icare, heeft meegewerkt aan het onderzoek 'Maatschappelijke impactmeting Longpunten'. Als zorgverlener kan je veel betekenen voor je klanten en het longpunt. Astrid verwijst longpatiënten door naar het longpunt en deelt daar haar kennis.

Longpuntbezoekers hebben een vragenlijst ontvangen met als doel om inzicht te krijgen in hoe bezoekers het Longpunt ervaren. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen meer weten over hun ziekte en er beter over kunnen praten. Daardoor kunnen ze beter met hun ziekte omgaan (meer regie) en voelen ze zich beter. Mensen leven gezonder, ondernemen meer, kunnen weer wat betekenen voor anderen en voelen zich positiever.

Zie hieronder de infographic van het onderzoek (aanklikken om te vergroten). Het hele rapport is te lezen op www.longfonds.nl/impactonderzoek

Infographic Longpunt_Pagina_1
Infographic Longpunt_Pagina_2
Geplaatst op: 11-12-2018

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn