Hoe gaat het ermee

Afbeelding: Dennis

Regelmatig gaat Dennis van Achthoven – Directeur Icare Verpleging en Verzorging - mee op route. De wijk in en de afdeling op. De mooie contacten die hij daarbij heeft, deelt hij regelmatig met collega s. Zo ook deze keer. Dennis vertelt over zijn contact met een klant en collega’s.

Op mijn vraag "hoe gaat het met u" antwoordde de klant: "Ik krijg hulp van de wijkverpleging met mijn medicijnen en kousen. Mijn kinderen zijn ook door Icare betrokken bij de zorg. Voor mij en mijn kinderen heeft de zorg van Icare het gesprek over “of het nog wel zelfstandig thuis kan” anders gemaakt. Mijn kinderen zijn gerustgesteld en ik krijg meer vertrouwen en dat maakt ook dat het beter gaat. Het voelt fijn om ‘s morgens even te praten met de wijkverpleging, als ik mijn oogdruppels krijg, dan heb ik direct even mijn stem gebruikt. Daarnaast maken ze mij ook vaak aan het lachen, heerlijk is dat”.

Toen we naar buiten stapten zei ik tegen de collega: wat voegen jullie toch ontzettend veel toe, in de tijd dat jullie zorg geven. Jullie zijn onmisbaar in de mogelijkheid om op hoge leeftijd zelfstandig thuis te kunnen wonen. De zin “mijn stem gebruiken in de ochtend” raakte mij. Dat is het effect van goede zorg. Dat raakt. Er zijn zoveel mooie voorbeelden. Ook op Zorgkaart Nederland zien we de voorbeelden en de klantwaardering terug, een 8,8 als cijfer en 99% van de klanten raadt Icare aan om zorg van te krijgen.

Aan onze collega’s stel ik ook vaak de vraag: hoe gaat het ermee. Het antwoord dat ik krijg is: het gaat beter, maar er is nog veel te doen. De werkdruk is hoog, er wordt veel gevraagd van collega’s in flexibiliteit en er zijn veel openstaande vacatures. Dit geeft veel druk en dat zien, horen en voelen we. Inzet op het realiseren van voldoende beschikbare collega’s is nu het belangrijkste. Met alles wat we kunnen. We zetten o.a. met het platform werving en selectie in op het zoeken naar nieuwe collega’s. Voor het verlenen van zorg is het belangrijk om vitaal te blijven, ook daarin zetten we stappen met de vakgroep Vit.

Onze financiers zien en ervaren de kwaliteit van Icare en benoemen dat heel duidelijk! De gesprekken over de contracten 2018 verlopen positief. Het zijn niet alleen gesprekken over de cijfers en tarieven, maar bovenal over inhoud van zorg, de complexiteit van het werk in de wijk en op de woongroepen. Onze bedrijfsresultaten zijn positief. De combinatie van kwalitatief goede liefdevolle zorg, medewerkers waar we trots op zijn en positieve resultaten wordt gezien door de omgeving en de raad van bestuur.

Geplaatst op: 13-10-2017

Contact in de wijk

Het wijkteam is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u nog geen contact met Icare? Bel dan met 0900 88 33. Hieronder kunt u door te zoeken op plaatsnaam de contactgegevens van de Icare teams en locaties vinden.

Ongeldige invoer Veld mag niet leeg zijn